Catatan

Perjalanan Yang Panjang

Imej
Rasanya baru semalam melangkah ke dunia pelajar setelah hampir 7 tahun meninggalkan zaman kolej tahun 2006 dulu. Di Politeknik banyak memberi kenangan susah senang. Terima kasih tidak terhingga khususnya mak yg tak pernah putus2 bagi semangat... Begitu juga pada husband yang always with me... always... always... terima kasih sayang. Terima kasih yg tidak terhingga untuk family terutamanya my lil sis yg sgt memahami.. always temankan kakak dia ni stay kat Mcd tengah2 malam...sometimes terpaksa habiskan 1 malam duduk di Mcd semata2 temankan kakak dia ni menyiapkan assigment. Orang tak tahu apa yg kita lalui...
Semester 1 Tak diduga akan bertemu kawan2 sebaik mereka... Yana,, faris..Gobi.. Arip... hahaha... kawan2 ni yg masih bertahan dari memula sampai kami ke final sem! korang awesome! dimana ada kemahuan disitu ada jalan. adat bergaduh salah sangka..salah paham itu biasa... tpi serius.. sy enjoy dapat kenal korang!













Semester 2
Dah start gila kentang dengan design... mana nak ketchup k…

Kisah hati

Hari ini...
hatiku sayu...
Sayu teringatkan kamu...
Kisah kita..
Kisah rindu...
Kisah cinta...

Dia..
Satu-satunya yang menerima aku dengan seadanya...
Dia..
Yang selalu menyayangi aku...
Dia..
Yang selalu melayan rajukku...
Dia..
Insan paling sabar dengan karenahku...

Hati..
Berjanjilah.. jangan sakiti hatinya
Jangan curangi dirinya...
Tetapkan hatimu...
Dia juga punya kekurangan...
Namun dia juga cuba menutup kekurangan diriku...
Mengapa mesti aku pertikaikan...

Hati..
setialah...
setialah...
setialah...

Tuhan..
Terima kasih pinjamkan dia dalam hidupku

~Madam Nuyul~ 30.4.2015

Hati

Imej
Hati... 
Andai dapat ku undur waktu Akan ku jaga hati Biar tidak dilukai
Hati... Andai dapat ku kembali Akan ku semai cinta Biar dipenuhi rindu
Hati... Andai dapat ku rungkai Akan ku buang noda Biar suci memutih
Hati... Rindukah aku... 


Hatiku Rindu, Nurul ~ 27-april-15

Hidup oh hidup

Salam semua... lama sangat tak update kat blog ni... ni pun online by fon je sambil tunggu encik suami balik keje. entahlah... penat sangat dah 2-3 hari ni. kadang fikir kita merungut.. ade lagi yg lebih teruk kerjanya dari kite... penat dengan kerja yang tak ada sistem... hmmmm... hari ni aje... sy dah rushing lebih 8 jam dlm kereta je. pagi subang... tengahari at setapak... petang at puchong... siyes rasa nak jerit2 bagitau semua orang yang saya penat!!! Dengan bos pulak yg entah ape2... hm... sy sebenarnye dpt offer kt kelana jaya... 3x dah bos tu dok pujuk sy joint dorang. company yg baru tu offer rm700 lebih dari gaji sekarang. memang la separuh cecah angka 3... 1st memang rase nak pegi... tpi sy belum bagi kata putus... berbelah bahagi sebenarnya... if at puchong sure sy joint dah... lgi stu sy korek2 dari staff dia... dorang gaji 7hb every month... adoihaiii lambatnye gaji... pengsan ar nunggu camtu. nak bayar hutang... lamanya nk nunggu 7hb... hm... sebenarnye before bos at ke…

Surprise again..! S4 for hubby...

Imej
Lamanya saya x berblog... busy dengan kerja.. dengan kelas... dan dengan assigment menimbun2... =)) Ingat lagi masa mula2 masuk poli haritu... saya ni jenis hpnye memang x update... siyes! sy dan huby bukan jenis gilakan gadget... bagus duit tu g makan or jenjalan dari beli benda2 gitu... tapi semuanya berubah bila member2 kat poli termasuk dgn lecturer sekali menggunakan 'wassap' sebagai salah satu cara utk berhubung... OMG! saya xde wasssap!! aduhai... stress gak la... org lain sume dpt maklumat group... saya lak aci kena tanya org dulu. Lastly, masa jenjalan dgn huby hari tu... dia tarik saya g kedai fon... Hp biase2 je pun... tpi yg penting leh wassap.. katanya... sian saya..mmber lain kat poli sume pakai wassap...pasni dia kata belaja rajin2... ^_^ tq abg!

Tapi............ saya cuma pegang hp masa time kerja dgn dlm kelas je... bila sampai je kat rumah..encik suami dah conquer hp saya sepenuhnya utk main game! adoiiiiiiii dah pulak saya stress nak nengok wassap2 dri mmber…

Now Im Partime Student

Imej
Salam semua.. lamanya saya tak update beeeloog... hari2 busy... sampai xde masa nak jalan2 dah.. ni curi waktu time keje jap... even nak pegi kedai depan rumah tu pun dah rasa jauhnye... Busy bila menjadi seorang isteri, seorang pekerja dan yang baru bila bergelar seorang student! Alhamdulillah, impian saya nak continue study dah pun Allah kabulkan...  tpi partime study je.. Saya sambung diploma in architecture je pun kat politeknik port dickson. Last year cun-cun setahun sy terpaksa tolak offer fulltime dulu... Dulu fikir kalau fulltime berat sikit.. tapi Alhamdulillah kali ni rezeki saya dpt partime dlm kos (architecture) yg same... Tau pun hari tu last minutes... selang sehari je sebelum pergi lapor diri. Semua jadi huru hara untuk sehari nak settle semua benda/lampiran2 yg mereka nak... Mula2 dpt surat offer tu cuak jugak bila ditulis tempoh pengajian 2-4 tahun.. tpi bila dah lapor diri... baru lah diterangkan.. untuk lepasan Kolej Komuniti yg ada sijil berkaitan, terus lompat sem…

8 sebab utama mengapa sukar melupakan cinta pertama

Imej
Mengapa sukar melupakan cinta pertama? 8 sebab utama mengapa sukar melupakan cinta pertama adalah: Nikmat kasih sayang - Perlu diakui bahawa nikmat cinta pertama memang terlalu indah. "Saya sudah cuba tetapi saya masih tidak dapat melupakan dia kerana dia adalah cinta pertama saya" Mungkin ayat seperti ini anda pernah dengar daripada kawan-kawan anda yang telah putus cinta atau dikecewakan. Hal ini disebabkan nikmat kasih sayang pada cinta pertama adalah suci dan lahir semulajadi dari hati yang benar-benar mencintai.Kepercayaan - Penangan cinta pandang pertama adalah anda pastimeletakkan sepenuh kepercayaan terhadap pasangan anda dan kebiasaannya anda menganggap cinta pertama dan terkahir hingga ke jinjang pelamin. Begitu banyak janji yang dibuat semasa cinta pertama namun kadang-kadang... hampa..Pengalaman pertama - Pengalaman cinta pertama adalah pengalaman yang manis dalam hidup kita. Manusia memang sukar melupakan pengalaman paling manis dan yang paling pahit dalam hidup…