Catatan

Tunjukkan catatan dari 2012

Bye2 friends...

Imej
Tik tok tik tok... x sampai sebulan pun lagi aku untuk aku stay di office sekarang ni... Hampir 4 tahun aku berada disini... mencari rezeki yang halal... Selamat tinggal space... hurm, mula2 aku pun x terfikir untuk resign seawal ni.. tapi x sangka pulak, resuma yg aku saja2 hantar... tau2 office baru aku tu panggil aku untuk interview 2 minggu sudah... Alhamdulillah.. dengan gaji yg aku pohon...walaupun mereka offer kurang sedikit dari yg aku pohon...tpi dengan gaji yg lebih dari 2k bagi aku memadai kot untuk kos hidup di ipoh nanti... Lupa nak say... sekarang aku kerja di bandar baru bangi, selangor.. dan office baru nanti di ipoh, perak... Apa yang menarik minat aku utk hantar resume ke opis baru tu sebab company tu same industry dengan company aku sekarang. Jadi, orang kata kalau kita nak dapatkan gaji yang lebih sikit dari sebelum ni, sebaiknya cari company baru yg same industry... Syukur Alhamdulillah, memang mudah urusan temudugaku... awal2 lagi pihak HR dah maklumkan yang aku …

Langkawi Honeymoon

Imej
12/11/2012 - isnin Pukul 11 malam kami berdua bergerak menuju ke Kuala Kedah dari Kajang... Saja gerak malam.. konon nak mudah perjalanan... :) kami memilih ferry je untuk honeymoon ke langkawi ni. Nak book flight memang dah tak sempat, coz ikut perancangan awal aku dan suami, destinasi honeymoon kami kali ni adalah terengganu... he3... memandangkan sekarang musim hujan, jadi last minutes kitorang tukar plan... then fikir.. kalau pergi langkawi, balik dari honeymoon boleh terus singgah ke kampung... :) Kereta kami pinjam kereta sepupu je... coz kereta dia myvi... save sikit minyak... thanks a lot eda... bagi kitorg pinjam kereta... tukar seminggu jap.. eda bawak persona kitorg...dan kitorg bawak myvi dia... hi3... Malam tu kitaorg bergerak dengan gaya cool je... huby say... kita gerak slow2 je... Sepanjang nk menuju ke Kuala kedah tu... dekat2 600km ye...hu3.. terbeliak gak bijik mata masa tengok signboard di highway...hu3... but still berlagak cool... then pandang huby... hahahaha... …

i Love u chocolate

Imej
Salam Jumaat... yep.. hari yang indah lagi Barakah ini...
Tak tahu apa yang nk dikongsikan hari ni... Just nk share... hari ni saja suka2 bagi Huby Surprise... Thanks a lots pada CikPuanQiqi coz tolong me buatkan coklat yg sgt kiutmiut ni bagi tempahan saya... =)


Ada member office yang tanya... hari ni ada apa2 yg istimewa ke? me say.. xlah... saja nk bagi huby... xperlu kot rasa nak tunggu hari2 special untuk gift something pd pasangan kan? coz... hari2 bersama suami adalah saat2 yg terlalu indah dan istimewa... 
For abang... terima kasih menjadi suami yg baik utk sayang... I LOVE U so much abg... sangat2~! =) Abg mamam coklat ni jgn lupe saye ye... please keep satu for me~! heh! (dah bagi amik balik...keh3.. buruk siku wooo... )
Ok, share... korang yg nk bercoklat or nk send kat huby ke.. kat couple ke.. kat mak ke.. kat sape2 lah yg korang nak... boleh order dengan member i ni... CIKPUANQIQI
Caw cin caw... happy sokmo~! =)

Hati berbelah bahagi

Imej
Hari ni hari ke 6 aku berada dalam kerunsingan memikirkan sama ada hendak terima atau tidak tawaran Politeknik tempoh hari. Ya Allah, inilah kali pertama aku rasa satu keputusan yang susah sangat untuk ku buat... susah sangat untuk ku pilih... dan susah sangat untuk ku nilai. Mungkin ianya disebabkan kisah cinta dan pengorbanan. Walaupun suami dah pun beri laluan hijau untuk ku menyambung pelajaran... tapi tegarkah aku? Hampir 5 tahun aku bersama suami... tegarkah aku meninggalkan dia? Memang... orang akan kata.. bukan lama... 2 tahun saja... yes! 2 tahun! pejam celik pejam celik sudah 2 tahun! tapi mungkin bagi org yang tak pernah rasa ditinggalkan akan kata 2 tahun adalah tempoh yg singkat! Tapi x bagi aku...! 2 tahun? tahu x... dalam tempoh 5 tahun kami bersama... x pernah suamiku tinggalkan aku... hobinya yg suka tengok bola dengan kawan2 pun ditingalkan..semata2 tidak mahu aku bersendirian... Tambahan pula aku dan suami satu tempat kerja.. pergi kerja sama.. hampir setiap hari su…

Tawaran Politeknik

Imej
Alhamdulillah... Syukur sangat2 sebab permohonan aku untuk sambung study diterima... Permohonan yang saja2 aku isi rupanya rezeki utk aku kali ini. Mula2 semak keputusan memang terlopong sekejap...

Alhamdulillah, berkali2 aku mengucap syukur pada Allah... Lepas je aku semak tawaran ni, otak aku ligat berpusing. Memikirkan kerja sekarang, memikirkan suami, memikirkan keluarga, memikirkan loan kereta. Semuanya bergabung menjadi satu. Lagi menakutkan bila aku terfikir apa jaminan aku dapat kerja lepas habis belajar 2 tahun nanti... hurm... semuanya bergabung sedaya upaya untuk membuatkan hatiku memberontak. Berperang dengan keadaan. 
Orang pertama yang aku hubungi untuk minta pendapat tentang perkara ni tentunya suami ku sendiri yang masa tu berada ditempat kerja, dan aku dirumah. Dan suamiku ckpm nnti malam lepas dia balik kerja kami duduk berbincang... Alhamdulillah, suami x menghalang, dengan syarat aku mesti belajar betul2 dan dapatkan keputusan yg baik. Aku renung wajah suami, kehai…

malam yg indah

Hye semua..... dah nk tido dah ni... hi3.... tapi sambil tu tgh layan adam & hawa episod 25 & 26 with huby.... have a nice dream.... nite.... :-)

3dmax lagi

Imej
Siapa yang tahu tentang 3dmax? sila angkat tangan!!! he3.. kalau korang angkat tangan pun bukan i boleh nampak kan? hehehehe saje wat riuh2 sikit... Urm... pada yang dah tahu apa itu 3dmax, comfirm lah sangat senang bagi korang kan. Tapi kalau bagi aku yang 0 tentang 3dmax ni.... sangat2 la susah rasanya... hurm...(mengeluh kuat...Ops Tuhan x suka orang yg suka mengeluh kan...)


OST Adam & Hawa - Yang Lalu Biarlah Berlalu

Lirik...

Hantu Kapcai (Rempit sampai mati)

Imej
Hye, hari ni nk story sikit tentang movie Hantu Kapcai yang aku tonton dengan encik suami semalam. Kitaorang berdua pergi tonton di GSC, Alamanda je... situ je paling dekat rasa...dalam 10-15 minit drive dah sampai. Malas nak pergi jauh2, sebab kitorg pergi time lepas kerja kan....Lama dah rasanya x layan movie ni... semalam tiba2 rasa nk tengok,,,so try la tanya huby..dia say ok! aku pun ape lgi..terus book! hahaha... ok2... merapu2 dah ni...  berbalik pada movie Hantu Kapcai ni, sepanjang cerita aku rasa sangat2 terhibur. Serius, terbahak-bahak aku ketawa. Lagi2 part Fizz Fairuz terkejut... memang gamat la dalam pawagam tu dengan suasana penonton yg bertepuk dan bersorak... Sinopsis cerita dia lebih kurang begini...

Takutkah.. Tinggikah...

Imej
Penakut? yuhuuu kenapa ya kali ni tajuk entry aku penakut? ho3... kena baca sampai habis dulu ye entry ku kali ni... ok, aku ni sebenarnya seorang yang penakut. Kenapa aku cakap macam tu? hu3... ok, hari ni adalah hari ke tiga aku melepak2 2-3 jam di Stesyen Minyak Esso yang x berapa jauh dengan opis aku ni. Aku akan lepak kat sini start pukul 5.30 petang sampai lah ke 10 malam... Haaaaaaaa....tapi tu cuma masa bila suami aku kena keje ot.. haihhh... kenapa aku x balik rumah je? tau kenapa? sebab aku sangat la takut untuk duduk kat rumah tu sorang2. lagi2 pulak rumah tu double storey ok... ada 5 bilik... huaaaa...then otak aku ni ligat je fikir bukan2... macam2la terbayang sana sini.

Adam Dan Hawa

Imej
Hurm... rasanya kalau disebut drama bersiri Adam &  Hawa comfirm ramai yang tahu kan tentang drama dan novel yang sedang meletup2 ni... termasuk lah aku, yang aku rasakan telah menjadi sangat obses dengan drama dan novel ni. Setakat ni dah sampai ke episod 18 dah drama ni. Takde 1 episod pun yg aku tinggal... he3... fanatik gitu. Ok, macam mana ek aku boleh terjatuh cintaaaaaaaaa dengan novel dan drama ni? ok macam ni, mula2 baca novel adam hawa ni... mula2 tau novel adam hawa ni dari anak saudara aku. beria-ia dia beritahu aku tentang ke'best'an novel tu... ok, aku yang mendengar pun rasa alahai teruja la pulak kan. Dan secara baik hatinya anak saudara ku itu meminjamkan novel adam hawa tu... Dah tu , anak saudara aku beritahu lagi, novel ni nak di dramakan... then dia sebut lagi hero drama tu nanti Aaron Aziz. Omg! mahu jerit ok... Aaron aziz? hu3... comfirmla akan ku tengok drama ni... Peminat fanatik Aaron Aziz okey! :)

Patah tumbuh, hilang berganti...

''Kata orang, yang patah tumbuh, hilang berganti.  Maksudnya, akan ada pengganti bila kehilangan sesuatu.  Yang patah, akan tumbuh tunas baru.  Yang hilang akan ada pengganti walaupun tak sama dan serupa.  Dan mungkin juga yang hilang tak akan berganti dan yang patah tidak tumbuh tunas baru''
~H u d a W a h i d~

Lama x update =)

Imej
Salam.. lamanya x update blog ni... hu3...busy berFB dari berBLOG sekarang ni... almaklumle FB lebih cepat berbanding blog... =) xtau la semenjak bile malas berblog... hu3... ade ke x org yg baca blog ku ini...ade?? xde?? xtau la kan... type aje... hiks...

Hurm... ape ek nk share hari ni? hurrrrmmm (menung jap!) Erm macam biase je kot. Hidup penuh dengan sibuk! Lappy pinky2 kat umah tu rasenye sebulan bukak berapa kali je... lgi2 bile dah ade tab android... lagi la x pegang si pinky tu... mudah kan! heret je tab dlm hanbeg...bebile rase nk online...on saje... satu jela yg payah...button kat tab tu kecik bebeno... tu yg maleh nk naip tu...nk berblog pakai tab? huaaaa kirim salam jela... type nye mau berjam2.. hu3...

hurm... ok meh citer pasal herbalife laaah! hari ni adalah hari ke 25 aku consume herbalife setelah agak lama aku x on... berat aku naik mencanak ok! xmau citer bape kg! tapi mau nangis nonggeng2... huaaaaaa.... tu yg terus decide on balik herbalife...huk2... korek2 kat hub…

DSLR Nikon OR Canon?

Imej
Pening2 memikirkan mau nikon or canon utk camera DSLR... entahla tiba2 sejak 2 menjak ni aku jadi obses sgt2 tentang camera... selain aku memikirkan ANN Concept Resources amat2 memerlukan camera jenis DSLR supaya image yg diambil betul2 cantik dan terbaik~! Rasanya setakat ni himpunan untuk keuntungan ANN Concept dah lebih mencukupi utk rembat satu DSLR ni.... mudah2an la termakbul.... 
Ade jugak tanya mmber2... kalau nk rembat DSLR yg harga 4k keatas tu x dpt la kot...kalau takat 3K kebawah tu rasa boleh lagi... ANN Concept pun memerlukan duit simpanan lebih... hurm.... 


Dan masalah satu sekarang ni brand apa nak pakai... member2 ramai yg suggest Nikon and Canon... selain dari tu jgn ambil... sebab Nikon dan Canon memang ianya khusus utk produk camera. Jadi 2 brand ni jela yang berani aku pandang dan servey2.... then untuk permulaan aku servey2 dulu di web canon.... dan kemudian hati bertaut kat model EOS550D ni.... harga pun dalam RM2k lebih...jadi bawah dari 3k mcm yg aku bajet... 
ER…

My Hubby~~

Alhamdulillah...hari ni diberi lagi nafas oleh Allah SWT untuk aku meneruskan kehidupan...
Tak tahu apa entry yang aku nk tulis kali ni...tapi hari ni terasa indah lebih dari biasa...Cuma pagi tadi terasa malas sangat nak bangun... then huby yang bangun dulu... biaselah i tengah2 bendera merah ni... mood sangat2 x stabil..huhu... Huby bangun dulu then tarik tangan aku untuk bangun juga... dan ditolaknya aku ke bathroom supaya suruh mandi...huaaaaa aku hate mandi pagi2..hari2 kena paksa dgn huby... teruk x perangai? hahaha... punyela malas hari ni... walhal hari jumaat ni... terbayang dapat bobom best.. lepas mandi... huby pakaikan baju... then  sampai la aku siap... Kebetulan mak ada di rumah aku sekarang hanya geleng2 kepala je tengok perangai aku... hahaha memang beginilah dari mula kahwin sampai lah usia perkahwinan kami 3 tahun 6 bulan... cuma xla selalu mcm ni aku...cuma kadang2 bila datang mood malas nak pegi keje.. beginilah jadiknya... bersyukur sangat huby seorang yang penyab…

ANN CONCEPT RESOURCES

Imej
Alhamdulillah, dengan izin Allah, ANN Concept Resources telah pun selamat didaftarkan di SSM. Aku dan huby meluangkan masa time lunch semalam untuk lari sekejap ke MPKj. Inilah salah satu azam aku bermula dari tahun 2011 lagi... dan semalam ianya menjadi kenyataan. Kenapa aku pilih nama ANN sebagai perkataan pertama? A=Ajak, N=&, N= Nurul... : Ajak & Nurul :)

Dan Misi yang seterusnya adalah mencari kedai yang bersesuaian, aku dan huby still lagi tercari-cari lokasi menarik dan yg penting harga berpatutan, maklumlah bisnes baru nak bermula secara serius... Peralatan2 untuk perniagaan ada yang dah aku dan huby beli sebelum ni... Tentu kalau yg baca entry Pengorbanan aku sebelum ni kurang faham apa maksud pengorbanan yang aku cuba sampaikan kan... inilah pengorbanan aku yg sebenar-benarnya pada masa depanku dan suamiku.... Hampir kesemua bonusku sebelum ni aku belanjakan untuk membeli brg2 keperluan perniagaan yg kami jalankan sekarang. Rezeki agaknya bonusku tahun ni alhamdulilla…

Herbalife Again!

Imej
2.1.2011
Semalam adalah hari pertama aku start balik gunakan set herbalife setelah hampir 2-3 bulan terhenti... Hari pertama tentunya menguji kesabaran... tpi alhamdulillah aku berjaya harunginya utk sehari... adoii hrp2 la bertahan begini untuk 3-4 bulan... jom aku cerita sikit!


Shaker yg cute tu aku beli untuk suka2...ha3x xla...tu untuk bancuh shake dgn lebih sedap... supaya shake hancur dgn sepenuhnya... kalau diperhati betul2, dlm shaker tu ade mcm bebola spring... haaa... yg tu la buat shake hancur dan sebati...  harga shaker tu RM19...kebil2 gak mata nk beli shaker tu... kecik je tpi dekat rm20... tpi difikirkan sebab azam baru...xpela beli jela.. lagipun shaker yg lama entah mana aku campak pun x tau... hahaha... 
Orang selalu cakap... ''kau ni jual herbalife, tapi badan x mcm guna produk herbalife pun!''  Meh sini aku terangkan... hidup ni,  kite tau ke time bila kita senang...time bila kita susah? org tau ke time bila kita rasa perlukan duit yg teramat sgt? yup! …