Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

30 November 2009

CASIO for Hubby - Lots Of LOVE

Syukur sangat2x...akhirnya aku dapat belikan jam tangan kesukaan hubby... Aku hadiahkan sebagai hadiah ulang tahun perkahwinan kami yang pertama... walaupun lewat sedikit...hehehehe...
Aku teringat setiap kali masuk shopping kompleks kat bangi, mesti hubby pergi ke satu kedai jam tu... dia tengok saja... mungkin harga yang agak mahal...RM420 hubby xtak beli... tapi aku yang selalu ikut dia tengok jam tu mula pasang impian yg aku nak belikan dia jam tu...
Petang semalam blik saja dari kerja aku terus beli jam tu...nasib baik masa beli tu ade offer 25% so tinggal la RM315 macam tu saja..then aku suruh budak sale tu bungkuskan sekali

Jeng3x... malam tu lepas makan ngan hubby aku bg dia hadiah tu... surprise.. hubby terdiam... dia x sangka langsung yg aku belikan hadiah... sebelum buka aku suruh dia teka dulu... adoii ade ke dia teka aku bg kek... astaga....hahahahaha... ketawa aku... xsabar agaknya..dia terus je buka... bila buka saja kotak dia terus terdiam... then tunduk... aku tanya kenapa? rupanya hubby dah berair mata... dia sedih... memang jam casio tu kesukaan dia... dia kata kalau dia sendiri nak beli belum tentu lagi terbeli... aku pun sedih gak masa tu... xpela.. setahun sekali.... aku seronok sangat tengok hubby suka...
Malam tadi hubby tido sampai pegang jam... syukur sangat aku dapat bahagiakan dia... pada suami tersayang... ayg sayangkan abg...dan menyintai abg untuk selamanya...
Hadiah tu x ternilai dengan harga kasih syang yg abg beri padaku... :-)

Lots of LOVE,
Your Wife



29 November 2009

Riang Ria Di Kampung

happy sangat masa berada di kampung... rindu pada mak ngan adik2... hope len kali akak balik lgi k...

25 November 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha


Salam semua,
dikesempatan ni nurul nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha...
Maaf zahir batin... :p
Aku pun petang ni nk caw ke kampung di Perak... Raya kali ni aku beraya sebelah keluarga suami dulu di Bagan Serai,Perak... petang raya baru balik rumah mak kat Ayer Tawar, Perak.
Ape2 pun pada yg memandu... drive carefully ya... semoga selamat sampai ke destinasi masing2... bye2x.... jumpe lagi selepas raya...out

Robot


Salam pembaca semua, hari ni ada sesuatu yang aku ingin kongsikan dengan korang semua... tentu semua pernah dengar lagu Robot nyanyian Adam AF2 ni kan? selama ni aku hanya mendengar dan tak menghayati secara betul setiap lirik lagu ni.. entah macam mana satu hari tu terdetik nak tengok lyrik lagu ni... dan search la kat goole... my god...best betul lirik lagu ni... lirik ni penuh makna rasanya... itu la ragam dan lumrah manusia...

erm...x perlu la aku cerita lebih banyak...korang baca sendiri dan fhamkan sendiri.. :p

p/s: pada manusia2 yang masih mengamalkan hasad dengki mendengki, sombong, tunjuk bagus tu cepat2 la berubah... org lain x rugi..tapi diri sendiri yg rugi... k...caw cin caw...!


Artist : Adam
Title : Robot

Kenapa manusia penuh rasa cemburu
Pantang lihat orang senang pasti menguntuk
Dan tersenyum bila lihat orang tersungkur

Cakap senang nenek kau pun buat lebih bagus
Tapi bukan kau yang cuba bertungkus lumus
Mencari peluang berjaya dalam hidup

Memang masih jauh lagi perjalanan ini
Dan masih banyak lagi kan ku tempuhi
Jangan hanya mencari kesilapan saja
Nanti ternyata

Ku tahu..
Oh no..(oh no)
Oh no.. (oh no)
Oh no..
Ku bukannya sempurna

Ku perlu..
Oh no..(oh no)
Oh no.. (oh no)
Oh no..
Ruang untuk belajar

Ku bukan robot

Kadangkala lebih baik pekakkan telinga
Dari dengar mulut yang tak pakai kepala
Mencaci dan menghina ikut suka rasa

Oh tetapi diri ini takkan mengaku kalah
Meskipun orang hanya mahu cari salah
Namum cemuhan itu menjadikan aku lebih tabah

Kini baru kusedar siapa kawan
Kini baru kesedar siapa lawan
Bila hendak menegur ada caranya
Biarlah membina

Kuperlu..
Oh no..
Aku..

Ku bukan robot..

Semuanya tak kena..
Kubuat ini salah
Kubuat itu pun salah
Apa kau mahupun entahlah

Dari menyakitkan hati
Lebih baik ikut cara sendiri
Terpulang apa kau nak kata
Janji ku tak sakit jiwa

20 November 2009

Dulu dan kini


Dulu... aku pernah merindui dia
Tatakala seluruh jiwa dan raga ku serahkan padanya
tapi itu hanya dulu...

Dulu... aku pernah menyayangi dia
Sayangkan dia lebih dari nyawaku sendiri
tapi itu hanya dulu...

Dulu... aku pernah menyintai dia
Kasih padanya tak dapat ku gambarkan bagai seluas lautan
tapi itu juga hanya dulu...

Dan kini... aku lebih mengerti...
Aku lebih merindui diriku sendiri
Aku lebih menyayangi diri ini
dan aku lebih menyintai diri ini lebih dari segalanya...

Kini...
adakalanya aku sendiri tak ingin untuk terus mengingati kisah itu
Cuma... aku perlukan kekuatan untuk tidak berpaling lagi...
Lantas terus kehadapan...
Menempuh hari2 mendatang dengan penuh ketenangan dan kebahagiaan...

17 November 2009

1st Anniversary - 15 November 2009 @ Bandar Baru Bangi

Syukur,
Genap 15 November 2009 yg lepas selamat dah aku n hubby setahun kahwin n smbut anniversary kami.
Semua yg dirancang berjalan dengan baik, aku n hubby yg
bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan untuk majlis ulang tahun
perkahwinan kami yg pertama. Lebih kurang 50 or
ang tetamu yg dtg aritu...
betul2 meriah.. aku happy btul mase tu
sehari sebelum tu sibuk btul... tido pun kul 2 pagi bru tido...
pastu sbuh2 esoknyer dah bangun...
penat usah nk dikata la ...memg penat...
tapi mase layan tetamu yg dtg aku ngan hubby still senyum lagi...
terima kasih sgt pada tetamu dan mmber yg dtg...
doakan kebahagiaan kami yer...

syg hubby... kt bawah ni aku share sikit picture2 mase majlis tu sebagai kenang2an di diari kecil ku ini.... :p
(hidangan) aritu aku masak nasi himpit & kuah kacang, Roti jala & kari ayam & bihun goreng, Wadai kipeng, Sandwich , Agar2 cendol , dessert tembikai... sume tu aku ngan hubby buat... adik ibrahim tolong uli wadai kipeng...hehehehehehe



aha yg ni... picture2 yg sempat aku candid....smbl m
asak roti jala kt dapur...sempat lgi amik gambo... meriah kan...rumah aku memg full mase tu... time kasih mmber2 yg dtg... thanks sgt2

thanks taca nan husband & dayat...dtg jugak walaupun lambat.. :p


akhir sekali...ni pic yg kt bawah2 ni....just nk share kt pembaca sume... :p















5 November 2009

D.I.E.T

Hari ni aku happy sangat... berat dah turun 3kg... pinggang dah kurg 3 inci... mudah2an usaha aku nk kurus berpanjangan...rase sungguh x best bdan cam belon cenggini... target aku bulan 2 dah leh slim dah... kali ni aku diet tanpa amik apa2 produk...cuma minum teh org kg tu je... mak aihhh...punyerla rajin g tandas...hadoi penat..tpi xpela... sebb nk kurus..berkorban.. =)
target bulan 2 tahun depan dah slim... =)
baim jugak banyak bagi support... tiap2 mlm operasi dia urut aku...hehehehehe...hbis lemak2 den pecah...ho3x... dia ada ckp... dia nak akak dia cantik...time kasih baim sebab support akak... seronok diet ade org support ni... thanks baim...thanks huby....

erm..menu aku bihun.... lauk pauk... nasi adalah musuh yg utama... aku dah lame x usik nasi...
mudah2an la cepat sikit kurus...hurm kene byk bersabar... sabar2x hi3x... hubby janji klo dah kurus nk belikan jeans levi's dgn tedy bear yg besar... tedy bear tu aku ada tgok kat satu kedai aritu...besar btul... kalau dirikan bear tu sama paras dgn bahu... tapi tu bukan sebab utama aku nk kurus... 7 sebab musabab aku nk kurus....jeng3x

1st : aku nk kurus utk hubby... berhias utk suami..hadiah paling terbaik utk hubby kn? =)
2nd : biar hubby bangga mempunyai seorang wife yg menawan =)
3rd : untuk kesihatan aku sendiri =)
4th : nak hadiah dri hubby (levi's n tedy bear) =)
5th : bergaya sakan....

aha yg ke-6 ni special sikit... paksu janji nak buat kenduri kalau aku kurus....
"paksu, jgn lupe wat kenduri k kalau huda kurus... =) .janji tu... kite same2 tunggu k"

yg ke-7 adalah yg paling aku geram.... aku bengang ngan syahmi... asyik cakap aku bam bam bam....uwaaaaa.... klo dah kurus anak pakdin tu xleh kate aku dah....huh!

hu3x.... semoga suatu hari nanti aku dpt target aku...cayok2x!!!!!

2 November 2009

Kau Teman

Bukan niat aku untuk bermain dengan perasaanmu..
aku sekadar teman untuk kau luahkan masalah yang terbuku dihatimu..
aku sebagai penghibur menghilangkan sunyi dari hidupmu...
dan aku hanya pendengar untuk setiap rintihanmu....

maafkan aku seandai persahabatan ini membuat kau lebih menderita...
bagaimana untuk aku terangkan keadaan yang sebenar-benarnya...
mustahil untuk kau menerima kenyataan sehebat ini...
Seringkali aku terfikir..apakah yang telah aku lakukan...
sekiranya dari seawal aku menerangkan siapa aku sebenarnya...
terperangkap aku sendiri... simpati padanya terbit berulang kali...
sesalan yang tdak ada kesudahan

Sejak dari itu aku sentiasa mencari ruang yang ada untuk ku rungkaikan segalanya...
namun aku kembali simpati... hatiku tidak sampai sebegitu...
Ya Tuhan, berikan aku kekuatan untuk menjelaskan segala-galanya...

Teman maafkan aku....
maafkan aku... aku mendoakan dirimu menemui cinta yang sejati...
yang pasti bukan dari diriku...
kerana aku telah dimiliki...
dan kita sekadar teman... hanya teman