Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

26 Disember 2010

1st Love Story

Morning Tuesday!

ERm... entah kenapa hari ni aku teringat seseorang... ops tu dia kekeasih lama.... ops2x... bukan beerti aku x bahagia dengan suami ku sekarang... syukur aku dikurniakan suami yg baik, penyanyang, romantik dan menjaga aku dengan sebaik-baiknya...
Terima kasih Allah...

Korang pernah alamai 1st love x? hehehe... sure penah kan? then ada yg sampai ke jinjang pelamin then ade yg terhenti ditengah jalan... aku pun pernah mengalaminya... cinta di zaman sekolah... ceeewaaah meh aku citer sikit... :)

walaupun aku ni xla secantik mana pun... tpi tetap ada st love story ok! hikhikhikhik dalam byk2 tu aku xboleh lupa pada satu nama... Shahrul Azwan... nama tu penuh makna untuk aku dan pada kenangan2 dulu... dialah 1st love aku mase tu... mase tgh gatal... umur aku masa tu if x silap tingkatan 3. then Shah(nama singkatan) mase tu dah baru habis form 5. Dia ni berasal dari Bandar Baru Kedah. Pada mulanya aku dengan Shah ni bukannya pasangan couple.

Just sebagai abang dan adik angkat. Almaklumlah...jauh pulak tu... Aku kan di perak... ^_^ Jadi berlangsungla aku dan dia sebagai abang dan adik angkat... Dia ni sangat prihatin pada aku... setiap malam bergayut bagai. Pendek kata dia sanggup matilah untuk aku...hahaha (ganas betul ayat ni) Then sampailah satu malam tu... Mase tu aku form 5... ha...lame tu kitorg jadi abg dan adik angkat... hikhikhik... Shah Call aku cam biasa... then tetibe dia say : Huda jadi gf abang ye? (ayat x boleh blah!) masa tu mengeletar kaki sume ada... terkejut macam nak pengsan! Yg aku pulak masa tu fikir dah sayang kat dia kan? so fikir punya fikir then bagitahu kat dia aku perlu masa 2-3 hari... Nasib dia memahami... so bagi lah aku masa.... ^_^ hehehe yg tahu cerita aku dan Shah ni cuma kawan2 baik aku je mase tu... iaitu Ella dan Aton... dorg ni sgt2 best friend aku sampai la skrg... syg Ella dan Aton! ^_^ Then seperti yg dijanjikan... 2 hari selepas tu...selepas fikir masak2 aku pun terima la Shah ni sebagai bf ku...hikhikhik (dlm pada masa yg sama aku minat gak kt org lain) hahahahaha...dayus betul! :) tapi masa tu hanya Shah dihati aku... Sampailah aku masuk ke Koleh utk sambung belajar. Tapi x lama... masuk sem pertama... aku dah mula lupa dengan dia... maklumlah dengan dunia kolej yg lebih best dari Shah masa tu... kawan2, kuliah sume buat aku lupa pada dia... Then nak2 pulak masa tu aku rasa Shah ni terlalu mengongkong aku. Then 24 jam asyik bagi aku nasihat je... pening nak dengar.

Satu lagi masalah dia ni.... apa je yg aku buat sume betul...then kalau aku buat salah sebesar mana pun dia tetap akan maafkan aku. hurm... maybe lama2 aku jadi bosan... sebabnya... macam xde respon. Aku jenis suka org yg membangkang aku... aku cakap ni...aku nak org tu cakap tu... kan lebih best... ni x... Maybe dia betul2 sayangkan aku... Then lepas tu aku mula rasa... better aku putuskan je hubungan tu... Then aku pun call dia... minta putus... satu yg aku xleh lupa... dia menangis... OMG! masa tu kacau bilau jadiknye... mane penah aku hadapi situasi macam tu. mula la dalam hati ni... rasa serba salah sangat lukakan hati dia... banyak kali dia tanya apa salah dia? aku blur2 nk jawab... aku terangkan apa yg aku rasa... nk tahu apa dia jawab??? dia suruh gak aku cuba cintai dia....Then dia cakap...dia x mampu nak hidup tanpa aku... OMG! sekali lagi aku bagai nak melompat. hurm... mengenangkan hati yg x mampu nk terus lukakan hati dia...

So aku pun amik la masa dulu untuk putuskan cinta tu... urm... walaupun masa tu aku dah ada bf lain (asruzi Affendi) ... (oh2..jahatnye aku masa tu..) tapi masa tu aku selalu elakkan diri dari dia... If dia call aku jawab bagai nak dan xnak je... then setiap kali dia tanya why aku macam tu? aku jawab xde pape...ok je.. then dia mula lah buat suara sedih2... kecewa dengan sikap aku maybe... glurp... aku ni satu je...cepat kesian... hurm... entahlah...mase tu pening sgt2! masuk sem kedua aku tekad...aku mesti ckp Shah sampai faham... aku nk putus! uwaaaaaaaa... payah betul mase tu... hati dah syg pada bf baru... (oh naughty2x!) Ingat lagi... masa tu aku pun jumpa la dengan Shah ditempat yg dijanjikan... nak tau x kat mane? jeng3x... Taman Tasik Taiping...
Taman tasik ni terlalu banyak menyimpan kenangan aku dengan Shah.. dari mula beradik abg angkat bagai, bercinta sampai lah aku nk putuskan hubungan. masa nk putuskan hubungan tu... Mak aku pun tahu jugak...aku siap cakap... yg aku nk jumpa Shah arini kat Taiping then nak putus then ni adalah kali terakhir aku jumpa dia... nasib mak aku sporting dan faham. Mana taknye..mak aku tahu yg Shah tu separuh mati nak kan aku.... Sampai mak aku cakap... Agak2nya la kan... Shah tu mesti sanggup nak seberang laut untuk hang.. (tu dia....... xmo2x) mana taknya...Shah tu sampai sanggup calling2 sepupu aku si eda tu... tanya pasal aku...then boleh pulak duk calling makcik aku suh tanyakan pasal aku...then bila leh masuk meminang... OMG! meminang??!! uwaaaa... aku belum nk kawin lagi la masa tu...bru umoq 19 oi.... then akhirnya tau x apa aku buat utk putuskan hubungan tu... jawapan aku...
''aku nak orang yg berpendidikan tinggi dan punyai kerja kerajaan yg tetap!!!''
oh... masa ni kalau aku teringat jahatnya aku buat dia macam tu... finish! sampai situ je hubungan aku dan dia... Taman Tasik Taiping tu la menjadi saksi berakhirnya hubungan aku dan Shah... Then Shah maybe terlampau sedih... kali terakhir dia mesej aku dan tertulis perkataan yg aku ingat sampai sekarang... ''Abang akan usaha apa yg termampu utk kabulkan apa yg huda nak''.

So...lepas je habis sem... masa tu aku bercinta dengan org lain... masuk ke alam kerja... satu je yg aku ingat sampai sekrang... dalam tempoh tu aku x jumpa langsung lelaki sebaik Shah yg hadir dlm hidup aku... kalau yg ada pun jenis suma kaki2 pempuan... sume xleh diharap.. damn! so dalam aku menanggung kesedihan dan duka lara itu...hampir 2-3 tahun...tiba2 aku dapat satu panggilan... suara macam aku pernah dengar... masa tu aku mengajar sementara di SAR di kampung... OMG! Shah! betul itu dia! So...maybe terasa lama x jumpa... lama la kami berbual panjang... then yg paling aku x sangka... Shah masih tunggu aku... hurm... respon aku masa tu sgt2 terkejut. Then dia cakap... dia x benarkan sape2x pun ada dlm hati dia melainkan aku. Oh...terharunya masa tu... aku masih mengelak... then Shah nak jumpa aku..Masa tu... aku ingat lagi.... Shah mengamuk+marah+kecewa... dalam tempoh 2-3 tahun tu...dia sambung belajar... dan masa tu dia dah berjaya menjawat jawatan di sektor kerajaan. Then dia cakap... apa yg dia buat semua utk aku...! tapi aku masih lagi tolak dia... xtahu kenapa... aku xboleh tipu perasaan aku... aku x boleh terima dia... masa tu aku rasa...dia terlalu baik utk aku. Betapa betul dia sayangkan aku... then dia sanggup buat apa sahaja untuk menakluki hati aku... cewaaaah... sedih pulak rasa ni... urm...

Sampai satu tahap punyelah aku ni dah leh nak fikir cemane nk tolak si Shah ni... aku bagitahu dia... yg aku dah nikah+kahwin... OMG! jahatnya aku masa tu... sekali lagi Shah marah+kecewa. Tapi Shah x percaya sekeras2nya selagi tak tengok surat nikah aku... masa tu xdpt aku bayangkan dan boleh nampak dia betul2 sygkan aku... tapi apa yg aku harap masa tu dia boleh terima kenyataan... aku bukan untuk dia... aku dah cuba cara baik untuk dia jangan terus menunggu aku... memang Shah ni jenis degil... dia cuba call mak aku...nak tanya samaada betul atau x aku dah kahwin. nasib aku sempat bagitahu mak suh tipu Shah utk cakap aku dah kahwin. Mak aku masa tu geleng kepala... mak aku macam dah lembut hati pulak kat mamat tu. mana taknya bila dia tengok mamat tu bersungguh2 nak kan kat anak pempuan dia ni... tapi aku mengeras xmau! stop! then bila si Shah ni dah faham yg aku dah kahwin... so dia pun membawa la hati dia yg lara. perasaan aku masa tu sgt serba salah... tapi aku fikir xkan aku nk paksa diri aku terima dia... dari lagi teruk nanti..better jauhkan diri... lepas tu Shah pun menghilangkan diri... org ckp... kecewa akibat kekasihnya sudah kahwin...(huhuhuuu) ^_^
erm nak dijadikan cerita... lepas hampir setahun pastu aku x pernah dengar cerita pasal Shah lagi...dan aku pun ditemukan Tuhan dengan suamiku.... masa aku dengan suamiku bertunang... sekali lagi Shah muncul... kali ni dia call aku dengan suara yg terlampau sedih... dia tahu aku tipu dia... then yg paling dia sesalkan... lepas aku bagitahu dia yg aku dah kahwin dulu dia terus minta family carikan seorg isteri then mereka pun kahwin pastu. dan masa dia call aku tu wife dia tengah sarat mengandung... urm... aku minta maaf byk2 pada dia... kalau aku x tipu dia masa tu maybe dia akan tunggu aku... tunggu dan tunggu... aku xnak dia bagi harapan walau sedikit pun... Paling sedih... dia kata.. wife dia ada iras2 aku... sedih masa tu... tapi nak wat cemana... aku terpaksa... xmau terus sakitkan hati sesiapa.... Aku pesan pada dia...sayang wife dan family dia... aku doakan yg terbaik utk dia... :) dan aku sempat minta maaf sebab terpaksa lukakan hati dia dulu... Shah pun xtahu aku bertunang masa tu. Sengaja aku x nk bagitahu... takut lebih menyakitkan hati dia...

Sehari lepas tu... wife dia call aku... maybe curiga agaknya dengan no yg Shah lupa nak padam dlm hp... Aku gabra la jugak masa tu... then aku terpaksa tipu wife dia... yg aku ni hanya kawan Shah dan semalam call tu sebab aku nk invite Shah and wife datang ke wedding aku... So sekurang2nya hati wife dia xlah susah hati kan... tipu bersebab takpe...aku fikir wife dia pun pregnant... xkan aku nk cakap..aku ni ex- gf Shah kot? gile...! hihihihi... so Lepas tu aku pun tukar no phone... sebab tu kawan2 aku suka marah aku coz aku suka tukar2 no phone... hikhikhikhik... dan Tu la kali terkahir aku berhubung dengan shah.. kalau x silap tahun ujung tahun 2007 masa tu... Finish!

Erm tu la story 1st love aku dulu2x... apepun kenangan tinggal kenangan. aku sekarang happy dan bahagia dengan suami tercinta. Doa aku agar Shah dan wife pun begitu juga... ^_^ rasanya aku xmahu dah jumpa lelaki bernama Shahrul Azwan lagi ni...biar dia dengan hidup dia dan aku dengan hidup aku... haa.... apa macam? boleh wat story novel x kisah ni? hehehehe... apa pun pengalaman mengajar erti kedewasaan.... peach! ^_^

Photobucket

22 Disember 2010

9/10 untuk Hantu Kak Limah

22 Disember 2010...semalam!

Seperti yang aku taip pada blog sebelumnya... aku dah pun g tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah... so far ok la... lawak memang la lawak.... kalau markah tu 9/10 la aku bagi... cerita dia memang best... kalau part seram tu comfirm aku tutup muka dengan tudung... Pada yg belum tengok tu...g la tengok... :) ok...sinopsis siket dari cerita ni...

''Hussin(awie) balik semula ke kg selepas hampir 3 tahun tinggal di Singapura. Nak dijadikan cerita...Hussin berjiran dengan Kak Limah (Delimawati) . Keadaan Kak Limah yg kusut masai, dengan rambut mengerbang... suka duduk sendirian menghairankan Hussin. Akhirnya mayat Kak Limah yang dah reput dijumpai di rumah beliau. ^_^ Namun apa yang menghairankan orang kampung, Hantu Kak Limah masih mengganggu walaupun jenazah Kak Limah telah selamat dikebumikan. (ha.....masa ni memang byk part lawak...) bermacam2x cara yg orang kampung gunakan untuk menghalau hantu Kak Limah...termasuk panggil bomoh siam tapi tidak berjaya...(moral of this part: kita ni terlalu percaya perkara2 bomoh2 ni yg sebenarnya kurafat) dan aku x boleh lupa satu part... bomoh dilempang oleh hantu Kak Limah.... kahkahkahkah

Apa sebenarnya yg menggangu ketenteraman orang kg pisang ni??? jeng3x... x syokla kalau aku duk tulis sampai habis kan...kesian pada orang yg belum sempat nk tonton lagi tu... kang dah tahu jalan cerita sampai habis x best pulak kan? kan? kan? ni ha pelakon2 yg menjayakan movie lawak ni....

Photobucket

20 Disember 2010

Hantu Kak Limah balik Rumah

Dan...akhirnya setelah hampir 1 jam aku godek2x web TGV ni... barulah dapat membooking citer Hantu Kak Limah balik Rumah!

yeeeeyyyy! hapy2x... full betul... nk reserve pun tempat duduk full... erm no choice selain membayar online! chooooiiii betullah.. pastu tangan lak gedix g ambik kerusi for couple2x... ^_^ (konon2 nk meromantis2 with my hubby la tu ....hikhikhik)
op op op... dah kawen xpe... hohohoho


Sebenarnya bukan apa...xleh tahan bile dengar org cakap citer ni best! selain itu ianya merupakan cara2x menambahkan saat2 romantis dan gumbira dengan suami... ^_^
(psssttt... xkan sebelum kawen je kot nk tonton wayang kan kan kan?)

Erm kali ni terpaksa book tgok citer kat TGV cheras selatan.... amik kul 7.30mlm...awal la sikit... lagipun dekat... memang x pernah g pun tgok kt cheras selatan ni... selalu memang g tgok kt the mines sane nun... tapi apekan daya... dahla full... dahtu yg ade tinggai satu seat je... xkan nk berhimpit dgn hubby satu kerusi? hahahahaha.... pastu pulak tinggal for 9.00 malam je... aduhai... fikir sian pulak my huby esoknye tu nak keje... so... amik la tgv cheras selatan... ^_^ begitulah alkisahnya... hope we enjoy tomollow... jom tgok jom! org kate best... tibai ajelah.... hikhikhikhik ^_^

Photobucket

Welcome 2011

Jeng2x... pejam celik pejam celik... beberapa hari je lagi kita nak sambut tahun 2011.. Selamat tinggal pada kenangan tahun 2010.
Terlalu banyak kenangan manis dan pahit yang diharungi. Yang manis akan tetap aku simpan sebagai ingatan... ERm... kalau dah masuk tahun baru ni kan... surela sume orang sibuk dengan memasang azam masing2... aku pun x ketinggalan jugak. tapi kan....agak2 la kan azam korang yg tahun2 lepas tu sume dah dicapai x? hikhihik ^_^



Apa azam aku tahun ni ye? aduh..malu nk type ( gatal!!!) hahahaha

jom2 tengok jelah ape azam baru ku tahun ini... ^_^

1. Jadi Isteri yg lebih baik & solehah

2. Jadi Kakak & Anak MAk yg paling baik

3. Nak kumpul duit manyak2x...

4. Nak ada Sendiri.... asalkan rumah..x dapat banglo pun xpe...hikhikhikhik


5. Mudah2an dipermudahkan Allah usaha aku dan suami untuk memiliki --> Amin3x

6. Mahu cantik dan Sexy seperti dia --> (gile! melampau! biaq ah... aku punye azam kan??!) hahahaha.... tu je kot azam2 ku... xpe fikir2kan lagi... if ade nanti akan ku update blog yg berikutnye... ^_^

SO... di kesempatan ni... nk wish kat korang2... Happy New Year! Hope U all Happy..happy and Happy!



Photobucket

19 Disember 2010

Miss My MOM!

Aku sangat2 tak suka dengan mood yang aku alamai ditika dan disaat ini! huh!
urm... semalam antar mak ngan adik2 balik ke kg... My God! sgt2 sedih... rasa xmau pisah2 dengan mak. Nak2 pulak masa nak balik semalam... My mom pegang tangan aku and hubby macam xmau lepaskan... uwaaaaaaaaa so sad! Tabahkan juga hati ni semalam.... kuatkan semangat.
Waktu ni rezeki ku berada di Bangi.
Entah bila la rezeki untuk berada di kg menjelang. :( hope satu hari aku ditawarkan kerja di area manjung or yg berdekatan dengan umah mak! Hubby pun x kisah... dia follow me saja... :( mudah2an cepat2lah aku dpt kerja di perak nun... nak sgt balik ke sana... xmahu tinggal disini lagi.... hati rindu my moM !

Photobucket

16 Disember 2010

Happy Time @ PIZZA hut!




balik dari hospital putrajaya... suami aku pun mendrive keta selajunya menuju ke Saujana Impian.... masa untuk kita makan Pizza Hut! Actually aku x suka sangat makan Pizza Hut ni... x tahulah kenapa... maybe x kena dengan tekak aku ni.... hihihi... Tapi memikirkan nak bawak mak ngan adik2... jom! sure akak belanja! ^_^ nak menghappykan mak dan adik2... xde hal lah! bisa diatur! ceeeewaaah!

Pic kat bawah ni yg mane sempt aku snap! sambil makan sambil shoot! adoiiii org kt dlm pizza hut tu pun pening2 tgok aku ambik gambor... hahahaha.... abaikan mereka2 itu... yg penting aku dpt mensnapkan saat2 happy aku, adik2 dan mak! Kakak sayang kamu semua... sgt2 sayang! ^_^




( solleh mkn selicin2nye.... ^_^ )



(abang, muka cam penat je nk tunggu pizza nih ye...sabar2x)



(mak: tenyum2x.... )



(happy family! i LOVE my FAMILY)


Photobucket

13 Disember 2010

tedybear+munge2x+ferrero rocher

Akhirnya..... surprise pun sampai ke tangan my hubby....hikhikhik....
awal jugak sampai.... dalam 12.00 lebih dah sampai....
actually....aku xsedar pun brg2 tu sampai...
tapi tetibe hubby naik office jumpe aku then cium tangan aku... malu la pulak aku.... tersipu2.... hubby say ''time kasih sayang...senyap2 beli utk abang...''
aku senyum je.... hapy bile dapat bahagiakan org yg aku sayang....
berbanding dengan hadiah yg x seberapa tu....
byk sgt perngorbanan yg hubby dah buat utk aku sebelum ni.... ^_^

I love u So Much! Much! and Much!!!

And then aku cepat2 chek inbox diemail....

^_^ yeah.... thanks BLOOM.com.my.... barang anda tepat dan cepat sampai....! ^_^

Photobucket

12 Disember 2010

Surprise!

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ^_^

Arini macam gedix2 pulak nk wat something for my hubby mucuk2x.... hikssss....
So tangan pun gatal la type link tersebut :-

http://www.bloom.com.my ....
ape kate kali ni nak bagi hadiah kt huby chocolate dan bunga+tedybear pulak....hikhikhik... aritu hubby dah bagi me.... dan x salah if me pulak nk wat surprise untuk dia kan kan kan???? sesekali membuatkan dia berharga disisi me.... ^_^
rambang mate tengok koleksi munge2 and gife2 kat web ni....hikhik
hik.... and then akhirnya.... aku pilih ini utk my huby tomey2x...
amacam? cantik x? cute je kan.....hehehehehe....

aktiviti pembayaran pun dijalankan.... ^_^ melayangla sikit duit.... hikhikhik...tpi xpela...
for hubby tersayang... so... tunggu je 14/12/2010 esok ye....
tgok respon huby cemane.... ^_^
I LOVE U dear.... ^_^

Photobucket


9 Disember 2010

Wedding Eda & Fahmi - Tetamu Undangan CT NURHALIZA

haaaaaaaaaa....jeng3x... seperti yg aku janjikan.... wedding Eda & Fahmi part II telah selamat berjalan dengan lancar di Dewan Penjara Kajang, Selangor pada 7hb Disember 2010... Eda dan fahmi sedondon menggayakan baju
bertema warna biru dan grey... nicE! aku berkongsi kegembiraan dengan eda dan fahmi... aku dan suami tidak terkecuali berarak mengikut ketibaan pengantin... meriah... sgt2 meriah...hihihi..tumpang sekaki... kalao x berarak kang x dpt mam nasi minyak pulak...
tpi hari tu aku demam...
panas badan melampau2x... tapi memikirkan eda aku gagahkan juga pergi.
Tambahan pulak, pagi tu... Eda dan Fahmi bersiap2 dirumah aku...
Mak Andam dari Kajang ditempah khas untuk untuk memakeup pasangan ini....hehehehe.... hai...xkan aku x turun sekali...dah tentu2 kena turun.... tapi aku
xdpt nk berada lama ditempat kenduri...selesai makan... aku minta izin dan balik kerumah... badan panas sgt. makan pun dah x berapa nak lalu... tapi masakan dia sgt best.....! nak dijadikan c
erita... xlama lepas aku balik...jeng3x.. aku dpt berita...ketibaan penyanyi no satu di Malaysia...!!! pewwwittt... sape???? sape lgi klo bukan
Dato'SITI NURHALIZA dan suami beliau DATO' K....

hikhikhik... aduhhh melepas aku nk tgok dorg... xpela... pic ni aku curi je dri mane yg sempt...hahaaha... ok... korg tgok la pic2 tu ye.... supaye faham.... tpi bestnye la kan.... hikhikhik...
TO EDA & FAHMI : korang.... aku doakan korang bahagia sehingga ke akhir hayat..... i luv u all... bile kite nk men bowling lagi???????????? hihihi ^_^


Photobucket

7 Disember 2010

demam + the mines

Dalam keadaan aku demam2 semalam aku gagahkan juga berjalan dan keluar shoping. mana taknye solleh mengamuk nk keluar jalan2x... mak dan hubby pun risau sebenarnya tengok aku keluar juga semalam.... tapi sebenarnya aku terkilan juga dengan solleh... yela...bukan aku xnak keluar...tpi badan aku betul2 panas semalam... berdenyut2... bagai dibakar2... :( memikirkan solleh yg mengamuk dan marah2 terus aku ajak huby dgn mak sume g the mines... sampai je di the mines... aku x banyak cakap. sakit nak bernafas then cari satu sudut ruang utk duduk dan bertenang. memang rasa x happy langsung keluar semalam. mak pun mcm tu.. sume org mcm terpaksa. ni sume sebab solleh la.... urm.... :( susah ye nak faham keadaan akak ni ye dik?
alang2 dah sampai ke the mines tu...kebetulan ade supermarket giant kat dalam tu... terus aku shopping barang2 sekolah untuk adik bongsu ku intan... main rembat je la yg ade semalam... sebab aku pun x berapa nk sihat nk pilih mcm2x... dan cari baju, tdung, kain sekolah (sume brand canggih) dan kasut asadi untuk adik intan...

Tu je yg akak termampu buat untuk adik akak yg sorang ni...


P/s untuk intan: belajar rajin2 ye dik...akak nk intan berjaya di masa depan... ^_^ akak sayang semua adik2 akak.... ^_^

Photobucket

3 Disember 2010

Family @ PKNS tmn tasek


Hari ni balik dari kerja aku drive persona kesayanganku laju sedikit dari kebiasaan...hehehehe... nak bawa mak g jalan2 kat taman tasik PKNS.... dekat ngan wisma PKNS bangi tu...saje je bawa mak jalan2x sementara mak masih ada di rumah aku ni....
tengok mak happy je dpt jalan2...sekurang2nye dapat tengok suasana keadaan di bandar baru bangi ni...
kat taman tasik ni dikatakan tiap2 hari ada pengunjungnya... setiap petang orang awam beriadah disini. memang sentiasa penuhlah. bagus juga dengan adanya taman tasik ni.... ^_^ kanak2 pun bebas lari kesana kesini... ^_^

hampir 2 jam kami berada disitu... melihatkan pelbagai kaletah manusia... hihihihi... dan akhirnya setelah kepenatan.... kami pun menyinggah di restoran mamak d seksyen 10 bandar baru bangi, kebetulan melihat jam dah pun pukul 7 malam....
masa suamiku si ajak rehat ni... so aku pun terus call hubby untuk makan sama2 kt restoran tu... pekena roti canai... fuhhh... situ satu2nye kedai roti canai yg sedap...makan sekeping pun silap2 xleh habis... memang sedap dan byk! kenyang! mak pun habis makan.... hikhikhik....xpe2x mam kenyang2x ye mak..... ^_^

Photobucket