Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2012

Langkawi Honeymoon

Imej
12/11/2012 - isnin Pukul 11 malam kami berdua bergerak menuju ke Kuala Kedah dari Kajang... Saja gerak malam.. konon nak mudah perjalanan... :) kami memilih ferry je untuk honeymoon ke langkawi ni. Nak book flight memang dah tak sempat, coz ikut perancangan awal aku dan suami, destinasi honeymoon kami kali ni adalah terengganu... he3... memandangkan sekarang musim hujan, jadi last minutes kitorang tukar plan... then fikir.. kalau pergi langkawi, balik dari honeymoon boleh terus singgah ke kampung... :) Kereta kami pinjam kereta sepupu je... coz kereta dia myvi... save sikit minyak... thanks a lot eda... bagi kitorg pinjam kereta... tukar seminggu jap.. eda bawak persona kitorg...dan kitorg bawak myvi dia... hi3... Malam tu kitaorg bergerak dengan gaya cool je... huby say... kita gerak slow2 je... Sepanjang nk menuju ke Kuala kedah tu... dekat2 600km ye...hu3.. terbeliak gak bijik mata masa tengok signboard di highway...hu3... but still berlagak cool... then pandang huby... hahahaha... …

i Love u chocolate

Imej
Salam Jumaat... yep.. hari yang indah lagi Barakah ini...
Tak tahu apa yang nk dikongsikan hari ni... Just nk share... hari ni saja suka2 bagi Huby Surprise... Thanks a lots pada CikPuanQiqi coz tolong me buatkan coklat yg sgt kiutmiut ni bagi tempahan saya... =)


Ada member office yang tanya... hari ni ada apa2 yg istimewa ke? me say.. xlah... saja nk bagi huby... xperlu kot rasa nak tunggu hari2 special untuk gift something pd pasangan kan? coz... hari2 bersama suami adalah saat2 yg terlalu indah dan istimewa... 
For abang... terima kasih menjadi suami yg baik utk sayang... I LOVE U so much abg... sangat2~! =) Abg mamam coklat ni jgn lupe saye ye... please keep satu for me~! heh! (dah bagi amik balik...keh3.. buruk siku wooo... )
Ok, share... korang yg nk bercoklat or nk send kat huby ke.. kat couple ke.. kat mak ke.. kat sape2 lah yg korang nak... boleh order dengan member i ni... CIKPUANQIQI
Caw cin caw... happy sokmo~! =)

Hati berbelah bahagi

Imej
Hari ni hari ke 6 aku berada dalam kerunsingan memikirkan sama ada hendak terima atau tidak tawaran Politeknik tempoh hari. Ya Allah, inilah kali pertama aku rasa satu keputusan yang susah sangat untuk ku buat... susah sangat untuk ku pilih... dan susah sangat untuk ku nilai. Mungkin ianya disebabkan kisah cinta dan pengorbanan. Walaupun suami dah pun beri laluan hijau untuk ku menyambung pelajaran... tapi tegarkah aku? Hampir 5 tahun aku bersama suami... tegarkah aku meninggalkan dia? Memang... orang akan kata.. bukan lama... 2 tahun saja... yes! 2 tahun! pejam celik pejam celik sudah 2 tahun! tapi mungkin bagi org yang tak pernah rasa ditinggalkan akan kata 2 tahun adalah tempoh yg singkat! Tapi x bagi aku...! 2 tahun? tahu x... dalam tempoh 5 tahun kami bersama... x pernah suamiku tinggalkan aku... hobinya yg suka tengok bola dengan kawan2 pun ditingalkan..semata2 tidak mahu aku bersendirian... Tambahan pula aku dan suami satu tempat kerja.. pergi kerja sama.. hampir setiap hari su…

Tawaran Politeknik

Imej
Alhamdulillah... Syukur sangat2 sebab permohonan aku untuk sambung study diterima... Permohonan yang saja2 aku isi rupanya rezeki utk aku kali ini. Mula2 semak keputusan memang terlopong sekejap...

Alhamdulillah, berkali2 aku mengucap syukur pada Allah... Lepas je aku semak tawaran ni, otak aku ligat berpusing. Memikirkan kerja sekarang, memikirkan suami, memikirkan keluarga, memikirkan loan kereta. Semuanya bergabung menjadi satu. Lagi menakutkan bila aku terfikir apa jaminan aku dapat kerja lepas habis belajar 2 tahun nanti... hurm... semuanya bergabung sedaya upaya untuk membuatkan hatiku memberontak. Berperang dengan keadaan. 
Orang pertama yang aku hubungi untuk minta pendapat tentang perkara ni tentunya suami ku sendiri yang masa tu berada ditempat kerja, dan aku dirumah. Dan suamiku ckpm nnti malam lepas dia balik kerja kami duduk berbincang... Alhamdulillah, suami x menghalang, dengan syarat aku mesti belajar betul2 dan dapatkan keputusan yg baik. Aku renung wajah suami, kehai…