Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2010

4 hari yang HEBAT :)

Thursday - 28 January 2010
Hari yang tiba2x mengejutkan aku. X sangka hari ni aku dapat bonus n kenaikan gaji... yeppii... Alhamdulillah sgt2x... dengan pemberian tu aku dapat selesaikan sedikit sebyk masalah yang ada
Friday - 29 January 2010
Pagi ni aku aply cuti sebab nk setle kan yuran2x sekolah adik yg belum dijelaskan. Alhamdulillah dengan duit bonus tu xmembebankan aku untuk selesaikan semuanya... syukur sangat2x. Dan hari ni juga aku dapat surprise tedy bear dari hubby... Punyer beso... beso sgt2x...hehehehehe... rase kalau dirikan bear tu lebih kurang aku je tingginyer... suke sgt dpt bear beso2 gitu...lupe nk snap pic tedy bear tu...next time yer.. :p Malam tu pulak hubby bawak layan movie kt the mines..hu3x layan citer Adnan Sempit.. gile lawak... memg happy la aritu
Saturday -30 January 2010
Pagi2x ni aku dah masukkan sedikit duit bonus pada mak kt kg sebagai hadiah. Sekurang2nya merasa org tua tu dpt duit lebih sikit. Tanpa doa dari dia pun aku x kan menerima kesenangan yang bru …

Jumlah Kalori Dalam Makanan

List ni aku jumpa dalam satu ruangan web....errrrr....ngerinyer bila tgok makanan yang selalu aku makan banyak kalori... haiiihh patut la badan makin montel2x... hope lepas ni kalau aku nak makan kena cek balik jumlah kalori ni. Hope pada pembaca yang ada cita-cita nak melangsingkan badan..hehehehe aku rasa list ni dapat membantu korang dalam menjalankan diet sehari2x supaya x lebih kalori dalam badan. jom kita tengok..

SARAPAN PAGI



ROTI/BISKUT/KEK

1. Roti Kari Ayam (1 biji) - 204 kalori
2. Sandwich Sardin (1 biji) - 71 kalori
3. Roti Kaya/Kelapa (1 biji) - 219 kalori
4. Roti Kacang Merah (1 biji) - 223 kalori
5. Papadam (1 keping) - 26 kalori
6. Murtabak Daging (1 biji) - 722 kalori
7. Biskut Chip Coklat (4 biji) - 200 kalori
8. Kek Keju (1 potong) - 400 kalori
9. Roti Canai Kosong & Dhal (1keping+1/2 mangkuk) - 414 kalori

10. Karipap (2 biji) - 256 kalori
11. Capati & Kuah (1keping+1/2 mangkuk) - 166 kalori
12. Choo-cheong-fun (1 keping) - 236 kalori
13. Roti Kosong (1 keping) - 75 kalori


Aku CinTa PadaMu

Imej
Sungguh aku cinta padamuCinta yang takkan bergeming meski badai menerpa..Sungguh aku cinta padamuSegenap hatiku dan segenap jiwaku..Sungguh aku cinta padamu wahai lelakiYang mengisi relung hatiku..Bagai pancuran yang mengalirkan kehidupan dilembah dahagaLelaki yang penuhi hatiku bukan dengan hadirmuSungguh aku cinta padamuMeski aku tidak kan dipersunting olehmuMeski aku takkan merasakan hangatmuMeski aku takkan mencium harum nafasmuBeribu kali aku ingin teriakkanAku cinta padamuNamun rasaku membunuh waktu dan jarak..Karena ditiap sudut dan ruang batinkuHanya ada kamu,…. Kamu dan kamu..Seandainyapun kau mendengar nafasku menyerukan namamuDalam desahnya..
Ku ingin pejamkan mata…Untuk terakhir kalinya..Dengan sepatah kataPadamu…Aku cinta padamu..SungguhAku mencintaimu…

Harapan & Impian

07 JANUARI 2010
7.30 pagi
Aku bersiap seawal mungkin untuk menghantar adik ke sekolah pagi ni. Al-hamdulillah adik aku baim diterima masuk ke form 5 SMK Bandar Baru Bangi, Selangor. Walau pada mulanya aku mula putus asa kerana lebih 3 bulan tidak menerima apa2 respon dari Jabatan Pelajaran Negeri. Aku hantar baim dengan kereta. Cuma aku seorang yang hantar memandangkan hubby masuk kerja awal. jadi dia x dapat ikut. Sampai sahaja ke sekolah terus ke pejabat selesaikan urusan yang tertunggak.
9.15 pagi Aku terpaksa menuggu hampir 2 jam untuk berjumpa dengan guru yang akan menentukan kelas baim. Sambil tu aku membelek salinan keputusan baim. Sedih rasanya, pelajaran dia memang terabai. Hampir 80% gagal. Sedih.... sambil tu aku x habis2 membebel pada baim. Aku harap dia x kan sia-siakan masa setahun yang ada ni. Dia mesti berusaha lebih dari orang lain. Harapan aku sangat tinggi melihat peratusnya bertukar ke arah positif.
9.25 pagi Akhirnya cikgu Zaidah yang aku ingin jumpa datang ke arah aku.…

Make-up KERETA

Imej
Sedang menghitung bulan nk cash kereta wira aeroback laki aku tu... hadoi... x cantik langsung.. dengan caler dah suram3x.. rim yang dah ketinggalan zaman..kuang3x. aku ngan hubby dah plan. sebaik saja cash kereta tu dlm temph beberapa bulan je lagi trus nk makeup kereta tu. dalam kepala otak ni macam2 duk pk... wane ape yg sesuai dengan kereta tu... jeng3x.. kt sini aku share sikit idea2 yang aku ade nk makeup...tunggu la smpai waktunya nnti...hu3x

Bila Kami Disatukan

Imej

2010

Sekejap betul masa berlalu... sekarang tiba 2010... semoga segalanya yang pahit ditinggalkan di 2009. Disebalik kegembiraan menyambut tahun baru terselit sekelumit perasaan takut pada diriku... Ya sememangnya tahun kematian yang semakin dekat. Tahun 2010 usiaku menjangkau 24 tahun. Rasanya dalam usia sebegini masih banyak yang belum aku tempuhi. Semoga aku semakin tabah menghadapi setiap dugaan. Amin2x Mengenai azamku... rasanya cukup sekadar aku saja mengetahui. Andai nak dicatatkan rasanya terlalu banyak.... Dan sesuatu yang boleh ku kongsikan adalah satu perkara.... dan itu pun pembaca sememangnya mesti tunggu 1 April 2010 nanti untuk mengetahuinya. Memang aku sendiri tak sabar mananti tarikh tu. Semoga apa yang ku aturkan berjalan dengan lancar. Amin