Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

26 Januari 2011

Siapa aku?

Salam Khamis buat korang semua... actually hari ni xde topik yg nak aku ceritakan... tapi still nak update blog ku ini... kalau camtu... sure rasa ra
mai x bape kenal aku ni...terutamanya bagi org yg baru2 kenal diri aku... ok jom aku citer detail sikit... yg x berminat tu... jangan bace ek...hikhikhik

Siapa aku? Nama saya nor rulhuda...panggil nurul ok! or huda pun ok!
Umur? 25 tahun baru ye....
mude lagi... :P

Aku dah pun berkahwin 2 tahun yg lepas... merupakan anak sulung dari 7 orang adik beradik. Dibesarkan oleh mak saudara di kampung.... semenjak kecil ayah & ibu dah berpisah... x mengapa... aku dan adik beradik boleh hidup sendiri... nasib punya mak saudara yg sayangkan kami lebih dari anak sendiri... mulia hati wanita itu...
( yg berkerusi roda ni la mak saudara ku.... aku sayang sgt ngan mak!)

aku luaran nampak seperti garang dan sombong... tapi kalau betul2 kenali aku... aku adalah seorang yg periang... sayangkan kawan2x...

satu je yg negatif tentang aku... kalau aku xde mood jangan sesiapa yg ganggu... sebabnya... aku boleh mengamuk atau marahkan sesiapa tanpa sebab... so jangan buat lawak bodoh masa aku marah... xpasal2 jadi lain nanti...

satu perkara yg aku x boleh lupa... masa form 3 dulu adalah sorang mamat tu... selalu wat aku sakit hati... aku ni bersabar je...sabar je... sampai satu tahap.... aku mengamuk sserang mamat tu yg sedang berdating dengan aweknye... x peduli dah masa tu... itu kalau sampai satu tahap dah aku x boleh nak bersabar... maybe sebab aku ni anak sulung kot... ade rase xbetul..
aku akan rasa nk marah... jadi insyaAllah aku xkan jadi mangsa buli...hehehehehe

family? aku sangat sayangkan adik-adik aku... sayang sangat dengan mak saudara aku... sayang sangat dengan husband aku... bagi aku merekalah nadi hidupku...
macam tu juga kawan2ku... nama2 yg x boleh hilang dari hidupku sebagai kawan2 baik aku... Ella, Aton, Fadzlinur, Tasya, Ms Lim, Lidiawati... aku sayang sangat mereka2 ni... mereka adalah kawan masa susah dan senang aku...



Tentang sikap yg aku x suka??? satu je, aku paling x suka kalau orang tak reti hormat orang lain.... tambah2 kalau kurang ajar dengan orang tua tanpa bersebab... jenis aku senang je... kau x kurang ajar dengan aku.... sure aku akan respect kau... but kau kurang ajar dengan aku...automatik kau bukan tersenai dalam senarai kawan2 aku...okeyh??!

pendapat aku tentang lelaki? erm...lelaki bagi aku ada juga yg boleh dibuat kawan... terutamanya kawan seoffice aku ni.. Rashid nama dia... dia baik je dengan aku...

(haaa...yg berdiri disebelah aku tu la Rashid... tengah2 dup dap tunggu masa nak naik pelamin tu... hehehehe)

satu lagi yg aku x suka berkaitan dengan lelaki ni... aku x suka kalau perempuan terjumpa lelaki automatik perempuan tu jadi macam agar2x... u all know agar2x??? jeli??? haaa.... gitulah! ade gak aku terjumpa dengan perempuan yg berperangai sedemikian rupa... kalau dgn perempuan dia leh suka2 hati marah dan sombong... tapi bila dengan lelaki... dia akan berubah...menjadi bak perempuan melayu terkahir... ish! hipokrit betul!!

Apa lagi tentang aku??
Ha.... yg ni maybe ada sesetengah yg tahu dengan x tahu kot...hikhik... teringat masa zaman2 sekolah dan kolej dulu...

(yg ni pula kenangan masa aku menyertai pertandingan bersajak di kolej dulu...
dapat johan ye... rezeki2x...)

aku suka menyertai pertandingan2x seperti Tilawah Al-Quran, Nasyid, Bersajak, Menyanyi dan sebagainya... Tentang tilawah Al-Quran tu pernah sampai daerah manjung je...
tapi nasib x berapa baik...tewas di peringkat daerah. Mak saudara la yg
banyak mengajar aku mengenal hurup alif, ba dan sehingga khatam Al-Quran. Terima kasih mak.... turunkan ilmu tak terhingga pada saya.... Aku mula menyertai pertandingan Syarahan pada usia 6 tahun.... Tajuknya sampai sekarang aku ingat...
''Ibu Bapalah Yang Mencorakkan Anak-anak''

Macam tu juga dengan Nasyid... Aku pernah menjadi vokalis utama bagi kumpulan nasyid guru-guru KAFA untuk menyertai pertandingan nasyid yang diadakan di Manjung pada tahun 2007... masa tu aku mengajar di KAFA untuk tempoh beberapa bulan... dari kecil aku dibesarkan dengan KAFA... arwah bapa saudaraku merupakan guru besar KAFA di parit, perak... Mak saudaraku juga merupakan ustazah di KAFA...

( tu yg berdiri di tengah2 tu....hikhikhik...ni gambar kenangan masa menyertai festival nasyid di manjung)

(yg ni pula...kenangan dengan anak murid masa mengajar di SAR batu 16, ayer tawar dulu2x)

So... tu lah sedikit sebanyak tentang diri aku.... nak lagi tahu jumpa dan berkawan dengan aku ye... :) InsyaAllah dari hari ke hari aku akan cuba perbaiki diri untuk menjadi lebih baik...
Semua manusia buat silap... Tapi jadikan kesilapan itu satu pengajaran... Harap jangan diulangi semula... Amin...

doa aku... semoga yg mengenali aku dan mereka2 yg aku sayangi hidup dengan aman, dimurahkan rezeki dan dirahmati Allah.... :)

bye3x!!

Photobucket

25 Januari 2011

Manjakan diri @ Kenanga Spa & Beauty Center

Pada sesiapa yg xtahu nak g Spa yg mana satu kalau kat area Bandar Baru Bangi... aku syorkan korang g ke Kenanga Spa & Beauty Center... bagi aku la tempat ni best... selesa dan ramuan2 yg digunakan adalah menggunakan herba2 terpilih... bagaikan permaisuri... actually aku firt time pergi ke Kenanga Spa ni.... not bad dia punya servis... harganya pun not bad jugak ye... tapi bila difikirkan...alah...apa la salahnya sesekali memanjakan diri dan hadiahkan diri dengan sesuatu... bila lagi kan? Tambah2 nak buang lebihan2x lemak yg melekat di badanku ini... badanku harus segera di servis!! (huda...tiba masanya u harus berubah!) :)


Nasib aku punya husband yg memahami... tengah2 dia demam tu pun sanggup tunggu aku berspa bagai... Thanks abang! i love u so much! kat bawah ni aku share sikit keadaan dalam Kenanga Spa & Beauty Center ni.... :)


And seelok2nya sauna ni dibuat sebulan 4 kali.... utk slimming dan membuang toksin2x yg membiak dlm tubuh kite ni... lepas ni aku yakin nak menjadi pelanggan tetap di Kenangan Spa & Beauty Center.. :) so...lepas ni kena buat sauna 4kali...baru +slimming massage + rawatan badan.... mereka juga ade buat pakej2x...so boleh pilih mane satu yg anda nak... :)
Ok2x... jom layan picture2 ni jom!






7 Januari 2011

Salam Sabtu!!!

yeah! hari ni aduhaiii weel aku terpaksa kerja... apa boleh buat... kerja sajalah... actually kan sabtu adalah hari yg paling malas utk aku bangun and bergerak ke office... huissshh! jeelesss u bile tahu ade member2 yg sedang membuta lagi ari sabtu macam ni.... ^_^ demi mencari sesuap nasi aku relakan la kaki berpijak ke space ni... hehehehehe... ceeeeeeewah!

Ok... sebenarnya xde apa pun nak aku cerotkan kali ni... coz rasa macam minggu ni x bape nak best je... huhuhuhu ingat balik nanti nak ajak huby h karaoke.... hoyeh2x...masa utk melalak... tu pun kalau dia mahu and x penat... adeh... wait and see dan aku akan cuba menggodanya sebaik mungkin.... hahahahahaha...

sebut pasal karaoke ni... ha..ni aku share sikit video time aku karaoke last week... hahahaha... versi comel yeah...! ^_^ smile!

Sebelum tu nak pesan pada yg tgh tidur lagi dihujung minggu ni...teruskan la tidur anda dengan mimpi2 indah...jangan x bangun sudah! hehehehehe... pada yg bekerja...teruskan khidmatmu pada syarikat selagi termampu dan terdaya.... enjoy your work okeyhh!

jom layan video ni.... :)

video


Photobucket

2 Januari 2011

cuTi2x @ MalaCcA TowN

BEST!!! itu perkataan yg mampu aku katakan... sgt2 best berada di Malacca Town...
Seperti yg dirancangkan minggu lepas... pada 31 december 2010 lepas aku dan huby sepakat nk g sambut new year kat Melaka... aku pun last minute
g booking hotel.. nasib baik still ada lagi bilik... Ha...kalau korg2 yg nk g melaka tu...yg still tercari2 bilik yg harga patut dan yg paling penting bersih... takda 1 habuk pun aku jumpa masa duk dalam bilik dihotel ni... korang leh chek kat hotel 906 Malacca .
tapi kalau nk lagi murah... korang leh booking melalui Agoda. sebab aku pun booking melalui web agoda ni... standard room+breakfast = RM140...ok la tu kan? yg penting bangun pagi2 x pening cri breakfast... hikhikhikhik... nak bilik yg ekonomi sikit dari tu pun leh dpt... bilik yg aku ambik ni rasa kalau 6 org pun boleh masuk...sebb besar... ok dah situ bab bilik... seterusnya... lepas maghrib aku dan huby pun bergerak la menuju ke tempat pertama... huhuhu... mahkota parade la sasaran kami...sebab aku and huby nak cari camera... budget pun nk kena jaga gak... sebab fikir kalau g melaka x bawa camera serupa baik x yah g... xde kenangan yg dpt dikenang..kan kan kan? akhirnya pusing2 punya pusing... dpt satu camera ni...


hikhikhik... nk beli D7000 xde duit ar... ni pun nasib ade diskaun...budget ngan huby pun Rm400 kebawah je... :) best kt sane...mcm2 ade... :) aku sgt happy! lepas tu aku dah huby menuju ke menara taming sari... dpt tengok je... nk naik tapi org terlalu ramai...uwa.... nk tunggu tu mase bile leh naik... :(( aku cam sedih je... huby lak pujuk ajak naik beca... hikhihk...kembali senyum... jom3x...pusing melaka naik beca... ^_^ posing sakan la aku dgn huby pastu...hahahaha... g a famosa.. g dataran pahlawan... balik semula ke hotel dalam 12 lebih... oh..penat! tidur dan xsedarkan diri sampai ke esoknya... hahahaha...betul2 penat tu... :)

Dan keesokan harinya... aku dan huby tawaf lagi la kota melaka itu...
dari pagi sampai ke petang pusing2... hehehe... sampai naik lenguh kakiku... byk tempat sebenarnya di melaka ni...tinggal sempat ngan x sempat je lagi nk g...

sape yg lum sempt nk g...baik g... sgt best dan merupakan satu kenangan yg xmampu dilupakan oleh sesiapa saja yg pergi kesana.... ^_^

lagi.... video

video

Photobucket