Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2012

DSLR Nikon OR Canon?

Imej
Pening2 memikirkan mau nikon or canon utk camera DSLR... entahla tiba2 sejak 2 menjak ni aku jadi obses sgt2 tentang camera... selain aku memikirkan ANN Concept Resources amat2 memerlukan camera jenis DSLR supaya image yg diambil betul2 cantik dan terbaik~! Rasanya setakat ni himpunan untuk keuntungan ANN Concept dah lebih mencukupi utk rembat satu DSLR ni.... mudah2an la termakbul.... 
Ade jugak tanya mmber2... kalau nk rembat DSLR yg harga 4k keatas tu x dpt la kot...kalau takat 3K kebawah tu rasa boleh lagi... ANN Concept pun memerlukan duit simpanan lebih... hurm.... 


Dan masalah satu sekarang ni brand apa nak pakai... member2 ramai yg suggest Nikon and Canon... selain dari tu jgn ambil... sebab Nikon dan Canon memang ianya khusus utk produk camera. Jadi 2 brand ni jela yang berani aku pandang dan servey2.... then untuk permulaan aku servey2 dulu di web canon.... dan kemudian hati bertaut kat model EOS550D ni.... harga pun dalam RM2k lebih...jadi bawah dari 3k mcm yg aku bajet... 
ER…