Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2013

Dan akhirnya facebook diaktifkan semula

Imej
Saya akhirnya activekan semula facebook yg menyepi 2 minggu lebih tu... hi3... reason??? yep... antara satu factor yg activekan semula fb bila memikirakan sumber partime kewangan saya adalah dari fb... saya on semula facebook saya dan saya semak semula kawan2 yg berada dalam list... dan semua user fb yg saya x kenal dah pun saya remove... ada sesetengah tu adalah dari client saya yg pernah berurusan dengan saya sebelum ni...jadi fikir 2-3 kali untuk saya remove mereka... banyak yg saya dapat belajar dari semua ni... kebaikan dan keburukan facebook kalau disalah guna.. Hope inilah pengajaran yg terbaik untuk saya... salah satunya jgn sesuka hati nk approve org yg x kita kenal as friend di facebook...berkemungkinan org akan salah gunakan update2 yg kite type difb... boleh terjadi fitnah dan sebagainya.. dan ini antara pendapat saya mengenai FACEBOOK:-

Kebaikan :
-Mengikat tali silaturrahim antara keluarga, sanak saudara dan sahabat handai
-Sebagai media pemasaran produk/perkhidmatan, sya…

Deactive Facebook sekejap sahaja kot

Imej
Salam semua... Selamat Menyambut Hari 1 Malaysia.... yang mana cuti tu bestla... hi3.. cara type macam frust je kan? :) saya pun cuti... tapi hubby lak terpaksa OT... aduhai... cuti 3 hari pening duk kat umah je la... paling x best camni.. kite dok umah, tapi encik suami keje.. huaaaaaa cuti sia2... boring! hm.... dah xde nak buat apa... godek2 si blog ni la... :p maklumlah saya dah x aktif di facebook lagi dah.... hu3....



Cakap pasal facebook.. yep! hari ni hari ke 8 saya deactivekan facebook saya... huhuhuhu... kenapa? biarlah rahsia.. hope yg baca ni adalah salah seorang dari kawan saya di facebook, im so sorry, saya terpaksa deactivekan fb buat masa ni... ade gak yg terus sms saya bertanya kenapa saya block dia... hi3..saya bukan block sesiapa di fb...cuma saya deactive kan  sekejap... Apa rasa ye bila deactivekan fb nih???? 8 hari dah ni....? Jawapan saya.... AMAN! =) siyes... rasa aman..hepi.. x terkejar2 nk update apa2..(saya memang hantu update), hidup lebih private, orang x j…

Hai laaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Bos

Pelik kan tajuk arini???? Hai laaaaaaaaaaaaaaaaaa boss??? why? huhuhuhu... sekadar luahan hati... Serius rasa dah lemau dok keje kat opis ni... dengan bos yg entah pape... selalu then hari2 nak buat saya hangin... biasela kalau dah kata bos tu kan... Ok, camni... citernye begini... bos kat tempat saya kerja skrg ni.. ade 3 orang.. biaselah kalau dah share company ni... comfirmla ada yg gila kuasa... dah tu buat kerja xde sistem.. Mangsa salah seorangnya adalah saya! damn! Hu3.. meja saya kat opis ni dah macam tong sampah... dengan invoice, quotation, drawing lagi... BQ lagi.. fuh... nk je g amik liter.. g bakar... puas hati. Sampai satu tahap saya amuk jugakla... mane x nye... now dah rupa designer merangkap account merangkap admin! Penah sampai satu tahap saya jerit je... "mana satu yg i nak kena buat nih?" memang time tu rasa nak p amik je beg cabut... lantakla gahi bayar ke x... dah tentu la bos kt situ huru hara....

Hm.... ni saya cerita situasi ada satu hari tu....

Bos …

Berhati-hati dengan Scammer UNIFI

Imej
MasyaAllah... ini cerita pagi tadi semasa saya on the way ke site di damansara. Tiba-tiba dapat panggilan dari +1300 88 1222 yang mengatakn dari TM Unifi dan siap beritahu saya yg bil saya tertunggak 3 bulan sebanyak RM3823.40. Seluruh tubuh saya menggeletar terkejut. Then disebabkan saya berada di site, saya beritahunya nanti call semula, sebab saya sibuk sikit. Kebetulan bos ajak p makan kat Giant Damansara sana... saya maakn bakso time tu...tapi bakso pun dah rase tawar semacam je lepas dengan operator TM tu cakap mcm tu...ligat kepala otak memikirkan apa la nasib... sedih sangat... tapi dalam waktu yg sama, saya berfikir, unifi saya memang ada tunggakan, tapi xkanlah sampai RM3K++.... pedih..pedih...pedih... 

Habis makan, saya dan bos pun turun balik semula ke site, sambil sibuk2 di site pun saya masih bersabar... dalam otak, nanti on the spot sampai opis kena call balik TM nih!... lebih kurang pukul 4 petang, baru kerja settle dan saya pun dengan berdebar2 call nombor TM Unifi yg…