Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

7 Mei 2014

Hidup oh hidup

Salam semua... lama sangat tak update kat blog ni... ni pun online by fon je sambil tunggu encik suami balik keje. entahlah... penat sangat dah 2-3 hari ni. kadang fikir kita merungut.. ade lagi yg lebih teruk kerjanya dari kite... penat dengan kerja yang tak ada sistem... hmmmm... hari ni aje... sy dah rushing lebih 8 jam dlm kereta je. pagi subang... tengahari at setapak... petang at puchong... siyes rasa nak jerit2 bagitau semua orang yang saya penat!!!

Dengan bos pulak yg entah ape2... hm... sy sebenarnye dpt offer kt kelana jaya... 3x dah bos tu dok pujuk sy joint dorang. company yg baru tu offer rm700 lebih dari gaji sekarang. memang la separuh cecah angka 3... 1st memang rase nak pegi... tpi sy belum bagi kata putus... berbelah bahagi sebenarnya... if at puchong sure sy joint dah... lgi stu sy korek2 dari staff dia... dorang gaji 7hb every month... adoihaiii lambatnye gaji... pengsan ar nunggu camtu. nak bayar hutang... lamanya nk nunggu 7hb... hm... sebenarnye before bos at kelana jaya tu offer sya...dia ade minta sy carikan org... then 3 org dh kwn2 politeknik sya suggest... then dorang interview... tpi lastly sume reject. hm... lastly dia ckp nk org yg sebijik macam saya... tanye semua bnda tau. siyes malu pun ade bile dia dok puji iye2 je... sy xla hebat mana.. ade je yg lebih bagus sebenarnye... maybe dia nmpak gitu sebb bru jumpe sy sorang je. then sebab tu until now bos tu still remind me yg dia tunggu sy ask 'yes' or 'no'...

ok balik pulak pd kerja sy sekarang... ikut hati sy memang nak berhenti... sakit hati sangat dah. bos ok tapi jenis pentingkan diri. bile dorang nampak kite pandai je sikit... semua nak campak kite. ok late say.. katekanlah korang cuti... then bos asyik call2 semata2 nak drawing yg ade dlm pc tu... ape rase korang? tu belum lagi sy nak cakap... kadang kalau tak cukup tangan... hari cuti pun saya dtg office... bos betul2 harap kite je. belum lagi satu bab... drawing menimbun kat opis tapi sy kena pergi site dari pagi... then petng attend meeting utk settle harga dgn client... sedangkan director duduk opis makan keropok or biskut. sakit hati tak? siyes saya penat..! ni macam malam ni... kjap lagi mmang la sy akan bangun utk settlekan drawing utk client2... sian dorang... menunggu bape kali dah tanye status drawing dorang.

hm.. pls la bos... jangan suke hati nak tendang sana sini kerja. sy pun kerja bukan utk diri sendiri je... tpi utk company jugak kan. hm... bila fedup macam ni buatkan hati saya belah bagi nak terima or tak tawaran bos di kelana jaya tu... hidup perlukan kelainan utk sukses kan... tpi... i dont know sma ada ianya nanti berbaloi or tak... ok... amik mase... pikir sehabis mungkin... jom... teman sy hadap drawing! :)

28 Januari 2014

Surprise again..! S4 for hubby...

Lamanya saya x berblog... busy dengan kerja.. dengan kelas... dan dengan assigment menimbun2... =)) Ingat lagi masa mula2 masuk poli haritu... saya ni jenis hpnye memang x update... siyes! sy dan huby bukan jenis gilakan gadget... bagus duit tu g makan or jenjalan dari beli benda2 gitu... tapi semuanya berubah bila member2 kat poli termasuk dgn lecturer sekali menggunakan 'wassap' sebagai salah satu cara utk berhubung... OMG! saya xde wasssap!! aduhai... stress gak la... org lain sume dpt maklumat group... saya lak aci kena tanya org dulu. Lastly, masa jenjalan dgn huby hari tu... dia tarik saya g kedai fon... Hp biase2 je pun... tpi yg penting leh wassap.. katanya... sian saya..mmber lain kat poli sume pakai wassap...pasni dia kata belaja rajin2... ^_^ tq abg!

Tapi............ saya cuma pegang hp masa time kerja dgn dlm kelas je... bila sampai je kat rumah..encik suami dah conquer hp saya sepenuhnya utk main game! adoiiiiiiii dah pulak saya stress nak nengok wassap2 dri mmber lain... kejap2 mintak kat dia... smpai bile nak macam ni. Nak harap huby g beli hp sendiri? Memang xla... sy dah tulis awal2 tadi... kitaorg laki bini memang out punya bab gadget2 nih! :p Huby still pakai hp nokia yg xde camera tu ye... singgit pun belum tentu org nk beli...haha...

Dan hari ni... bulan ni ada rezeki lebih sikit... usha2 dari semalam lagi dah nk belikan huby hp baru.... S4 ni je kot yg sy berkenan belikan utk dia... Hp ni jugak sebenarnya hadiah khas utk dia yg selalu sentiasa bersama saya susah dan senang. Kalau Ryhan (mmber poli) tak dpt dtg kelas... huby la driver tegar saya.. sanggup berjam2 tunggu dlm kereta selama saya berada dlm bilik kuliah. Besar sgt perngorbanan dia... kadang2 sy balik kelas tengok dia lembik dah dok dlm kereta... Saya tau, hp yg sy hadiahkan ni pun x dpt nk balas jasa2 dia pada saya... Dia salah seorang suami yg terbaik yg ade kt dunia ni...! Lepas ni dah leh la berwasap2 dgn huby selalu... sian dia..kdg2 nengok je sy wassap... pastu tanya... memang ada gambar kartun2 ke?? huhuhu... sian kan?? xpela... ni hadiah ikhlas dari hati saya utk dia...



Hp pun baru dapat... kejap2 lagi baru nk balut... malam ni nak surprise hadiahkan utk huby... hope sgt dia suke kaler putih pilihan saya ni... ^_^