Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

20 Disember 2012

Bye2 friends...

Tik tok tik tok... x sampai sebulan pun lagi aku untuk aku stay di office sekarang ni... Hampir 4 tahun aku berada disini... mencari rezeki yang halal... Selamat tinggal space... hurm, mula2 aku pun x terfikir untuk resign seawal ni.. tapi x sangka pulak, resuma yg aku saja2 hantar... tau2 office baru aku tu panggil aku untuk interview 2 minggu sudah... Alhamdulillah.. dengan gaji yg aku pohon...walaupun mereka offer kurang sedikit dari yg aku pohon...tpi dengan gaji yg lebih dari 2k bagi aku memadai kot untuk kos hidup di ipoh nanti... Lupa nak say... sekarang aku kerja di bandar baru bangi, selangor.. dan office baru nanti di ipoh, perak... Apa yang menarik minat aku utk hantar resume ke opis baru tu sebab company tu same industry dengan company aku sekarang. Jadi, orang kata kalau kita nak dapatkan gaji yang lebih sikit dari sebelum ni, sebaiknya cari company baru yg same industry... Syukur Alhamdulillah, memang mudah urusan temudugaku... awal2 lagi pihak HR dah maklumkan yang aku adalah satu2nya orang yang mereka panggil walaupun ramai yang hantar resume, dan disebabkan aku punya pengalaman hampir 4 tahun dalam industri yang sama. Then office baru tu pun memang dah familiar sangat dengan nama company aku sekarang. Siap setiap nama bos2 kat sini pun pihak sana tahu... Jadi.. dorang setakat tengok artwork aku... x tanya pun apa kelulusan aku.. then Congrats! aku dah pun ditawarkan.. hari tu juga pihak sana buat surat offer utk aku sign.... Alhamdulillah.. mungkin rezeki ku kali ni.. Mak apa lagi.. memang excited sangatlah bila tahu anaknye dah nak lari pindah ke perak... dalam kereta balik dari interview mak dah berangan2 dah nk duduk dengan aku kalau aku duk kat ipoh nanti... mak2.. seronok sangat tu... ''Balik ni mak nk sujud syukur'' ayat mak yang buat aku dan hubby tersenyum... Tahu.. mak bersyukur sangat aku dpt kerja di ipoh.. atlest x jauh sangat nk balik kampung.. kalau dari ipoh ke ayer tawar dalam 50 minit mcm tu je... dari ipoh nak ke taiping dalam 1jam lebih sikit la... jadi.. nak balik ke kampung suami pun x jauh mana... kos hidup pun tak tinggi sangat...

Setelah 4 hari aku berteka jawab dengan keputusan yang aku bakal buat.. lastly aku beranikan diri jumpa dengan bos aku sekarang... point2 yg buat aku rasa boleh sentap dengan ayat2 bos...

~kalau u nak pergi, kita pun x boleh nak stop u...
~kita pun x boleh nk janji untuk naik gaji u banyak
~berapa sana offer u? - bila aku jawab dlm 2k lebih.. bos just diam je...
~but all director sini semua puji dengan performances u as designer... -bos.. kalau takat puji.. boleh hidup meh?
~u fikir dgn suami u, then keputusan bagi tau saya... 

hmmmmmmmmm.... part yg bos cakap pasal all director puji tu memang membuatkan aku nangis x berenti2 dalam bilik bos... sedih sangat.. sampai hati bos x tahan aku pergi dari company ni.. dekat 4 tahun kerja sini.. tapi rupa2nya bos memang dah x sayang aku... sedih sangat... memang aku x berhenti nangis satu hari tu... aku sedih sesangat sebab dulu sebelum designer kat sini ramai sampai 6 org mcm ni.. masa tu aku dengan Aeson saja.. bos penah say dgn aku...kdg2 aku bila aku bawak surat cuti masuk bilik bos.. bos main2 ckp.. surat apa tu? jangan bagi saya sakit jantung ye kalau tu surat resign.... sedih tau bila teringat perkara2 mcm tu.. yelah bos... dah tau.. sekarang dah ramai designer... aku ni dah x dipandang sebelah mata... Maybe kalau bos say suruh aku stay.. dan up sikit gaji.. memang aku akan stay sini... syg nk tinggal kawan2.. syg nk tinggal suasana disini.. malahan Bangi dah sebati dalam hidupku...

Bila bos buat mcm tu.. memang aku kecewa sangat... aku call suami sambil menangis.. suami pun ckp.. terus tulis surat... maksu, adik dan mak pun ckp benda yg sama.. aku kena terima hakikat... perubahan perlu dalam kehidupan ni... InshaAllah ada lagi rezeki ditempat lain... Dan.. hari tu juga aku hantar surat perletakan jawatan.. terima kasih bos kerana beri aku peluang utk bekerja disini hampir 4 tahun.... terima kasih banyak2.... Dan selamat datang utk diri ku di ipoh nanti... semoga semua berjalan dengan baik2 saja... InshaAllah... amin.... Jom layan gambo2 suka suki ari ni.. saje kami bergambo reramai... hi3

me n nita

me n peng



me n shade... kwn baik nih.. huaaaaaa
Sayang kamu semua kawan2.... =)