Catatan

Tunjukkan catatan dari Jun, 2013

Kerja oh kerja

Imej
Salam semua, pejam celik pejam celik hari ni dah sebulan setengah saya bekerja di company baru. Berkat hari Jumaat, hari ni dah pun saya terima cek gaji. Alhamdulillah, gaji kali ni adalah yang paling ditunggu2 selama saya bekerja. Senyum sampai telinga bila tengok angka di cek ok… alhamdulillah2… berulang2 perkataan tu keluar dari mulut saya. Orang kata gaji naik banyak, kerja pun semakin banyak la kan? Yep betul… kerja saya bukan setakat interior designer je… tapi dah rupa project manager pun ye. Mula-mula rasa letih juga, tapi saya fikir…itu ilmu.. ilmu.. ilmu... Macam semalam, saya pening kepala masa handle BQ (bills of quantities) actually buat BQ x susah sgt la.. tapi yg buat saya nk muntah bila benda tu datang dengan drawing yang x lengkap. Memang haru, terpaksa call client n supplier untuk dapatkan harga semula. Tapi saya set dalam kepala saya… “mudah saja! Senang huda…senang…” Barulah otak saya rasa macam berfungsi kembali. Meh saya share apa kerja yang saya handle dekat sin…

Freelance 3D Interior Design

Imej
Salam Jumaat semua... Semoga hari ni lebih baik dari semalam... InshaAllah... Hm..arini x tau nk tulis apa kat blog kesayangan saya ni... 
Just nk bagi info..sekarang saya buat freelance for 3D Interior design... jadi pada mmber2 blog yg nak design 3d for rumah, opis, kiosk @ apa2 sajelah yg nak dinaikkan 3d boleh inform pada saya @ email je ke nurul.idesigner@gmail.com ye. Kalau lokasi korang berdekatan dengan tempat saya, saya boleh direct je pergi site dan sy boleh sukat dan kita boleh discus design, colour mcm mana yg korang nak. Tapi kalau jauh, pun saya masih terima, just email je pd sy. Untuk payment sy akan ambil half before start design dan clear payment masa dah final nanti. Harga bergantung pada masa yg korang bagi utk sy siapkan,  view, dan seberapa detail yang korang nak untuk drawing tu.. means.. saya akan lengkapkan dengan material apa yg saya gunakan utk design tu...lebih kurang begitulah... ok.. Boleh email cepat2 coz kena susun 1 persatu...sebab kuato seminggu ni da…

Increment yang x disangka2

Imej
Betul lah orang kata... Tuah Ayam nampak dikaki, Tuah manusia xde sape tahu... hm... ni la dia rezeki masing2... memangla x disangka2... Disebalik keikhlasan saya menyiapkan banyak projek company tanpa banyak bunyi akhirnya dipandang oleh bos... syukur sangat.. bulan ni gaji saya dinaikkan sebanyak RM500... Alhamdulillah, orang pertama yg saya hubungi tentulah suami tersayang dan kemudian mak di kampung. Lega sangat2 dengan rezeki yang tak disangka-sangka. Kalau diikutkan hari ni genap sebulan saya bekerja di company baru... Mungkin rezeki awal dari yg diduga... Ni la increment paling banyak yg saya dapat dlm tempoh saya bekerja...

"Ikhlas dalam bekerja....inshaAllah kalau dah rezeki kita.. =) saya sangat happy hari ni. Semoga setiap masalah yg saya hadapi akan dpt saya selesaikan satu persatu dengan izin dari-Nya... =)