Catatan

Tunjukkan catatan dari 2009

KLCC & TimeS SQuarE With FAMILY

Imej
Lama aku x kembali menulis di blog. minggu lepas terlalu sibuk dengan kerja-2 kerja drawing yang menimbun-nimbun. lepas 1 ...1... hadoi... nk wat cemane name pun kerja... hu3x. minggu ni pun aku sibuk jugak tapi saja curi masa se kejap nk update blog ni :P biasela pekerja contoh. 19/12/09 yang lepas mak datang kl ngan acu, paksu sume2. 3 ari rumah aku full. malam dorang smpai tu terus bawak g makan sate kajang... acu nk makan sangat dah... sume kenyang mam sate kajang... sekali sambut birthday intan ngan anak acu si ain.... best berkumpul sesekali ...hu3x... blik dri sate kajang terus pulak melepak kat dataran putrajaya ... bawak dorang tengok2x... pastu balik umah tido.... Hari kedua pulak Sempatlah bawak anak sedara g times square main2x menatang tu...haihhsss seram aku eh... mak yang x larat jalan tu pun aku heret sekali. g 2 biji kereta pusing-pusing. balik dari times square aku bawak pulak dorang jalan2x kat KLCC.... mak memang dah serender... duk je lgi dlm kete... x larat dah... a…

BUNTU

Entahlah aku rasa seminggu ni aku xde mood langsung nak wat kerja... apatah lagi nk datang kerja. Mood xde langsung, sian tasya (my best friend) ... x terlayan ym aku kat dia. dengan sape2x pun aku xde mood nak ym. entah ape sebab nya...
Fikiran seolah-olah kosong. Kadang- kadang aku sendiri tak tahu apa yang sedang aku fikirkan. jenuh mencari punca... tapi x jumpa. Mungkin aku mula merasakan hidup ini belum sempurna. Ada banyak lagi impian dan angan-angan aku yg belum termakbul ... dan aku seolah-olah berputus asa.. dan menimbulkan kemurungan secara tiba-tiba.
Aku ingin berubah!!! berubah dalam semua bentuk... Betul.. aku menerima kasih sayang yang tidak terhingga dari suami tercinta. itu cukup.... tapi masih banyak faktor lain-lain. Termasuk impian aku... salah satunya aku dibebani dengan rasa rendah diri yang teramat-amat sangat. Aku ingin cantik seperti dia.... aku ingin badanku langsing semula. tapi bagaimana? bermacam-macam cara aku cuba... tapi semuanya seperti biasa. dan akhir…

Majlis Perkahwinan ANA & ZAKI

Imej
Salam semua, Al-hamdulillah majlis perkahwinan anak saudara aku, Ana berjalan dengan begitu lancar sekali... meriah sungguh suasana.. 2 ekor lembu tumbang beb... hah meriah ke x meriah tu..? Yang menariknya majlis ni diadakan di kawasan penduduk felda. Best... tuan rumah hanya sekadar pantau memantau saja...yg lain semua penduduk yang uruskan... muafakat betul.. aku sendiri sebagai keluarga rasanya x banyak sangat tolong... 3 hari turut2 penduduk bergotong royong... 3 hari 2 malam kenduri... meriah2x.... Seperti yg aku janjikan mlm akad nikah tu aku yg andamkan... j eng3x... jom kita share!

Yang ni adalah wajah sebelum makeup...
Sedang dirias...



Selepas....


Ok yang selebih2nya ni aku sekadar nak share picture2 yang sempat ak u snap masa majlis tu... hubby muka penat...tpi happy lor... :)
Kepada kedua pengantin Cikgu Ana & Cikgu Zaki.. Maktam & Paktam ucapkan selamat pengantin baru,

MAKE-UP

Imej
Hari ni seperti biasa, bangun pagi & bersiap2 utk ke office..Why ya?..terlampau malas harin ni..maybe petang ni nk gerak ke Raub, Pahang kot... Sebab Ahad ni anak sedara hubby aku kahwin, So Sabtu malam tu berlangsung acara akad nikah, then aku ni dah ditempah awal2 untuk memakeup kan pengantin untuk nikah mlm tu... xpela.. its ok...boleh je... tpi setakat simple2 tu leh la... aku bukan nyer pro sgt bab2 makeup ni ...stkat pakai sendiri leh la kot.. :p Kat sini aku share sikit picture2 yang sempat aku snap masa anak sedara aku ni bertunang dulu...
mase tunang dulu pun aku gak yg makeup... simple2 je kata dia...
hu3x.. tapi yg x bestnya...picture sebelum makeup aku btul2 lupe nk amik... agak bz mase tu... smpai terlupa... 1st time makeup muka org... erm ni mlm sabtu ni sekali lagi aku akn makeup dia... kite tunggu sama2 yer... tpi kali ni aku dah standby nk amik pinture before hu3x... mlm ni gak aku yg pakaikan inai untuk ank sedara aku ni... ..pape kite jumpe next week ya... da...

CASIO for Hubby - Lots Of LOVE

Imej
Syukur sangat2x...akhirnya aku dapat belikan jam tangan kesukaan hubby... Aku hadiahkan sebagai hadiah ulang tahun perkahwinan kami yang pertama... walaupun lewat sedikit...hehehehe... Aku teringat setiap kali masuk shopping kompleks kat bangi, mesti hubby pergi ke satu kedai jam tu... dia tengok saja... mungkin harga yang agak mahal...RM420 hubby xtak beli... tapi aku yang selalu ikut dia tengok jam tu mula pasang impian yg aku nak belikan dia jam tu... Petang semalam blik saja dari kerja aku terus beli jam tu...nasib baik masa beli tu ade offer 25% so tinggal la RM315 macam tu saja..then aku suruh budak sale tu bungkuskan sekali
Jeng3x... malam tu lepas makan ngan hubby aku bg dia hadiah tu... surprise.. hubby terdiam... dia x sangka langsung yg aku belikan hadiah... sebelum buka aku suruh dia teka dulu... adoii ade ke dia teka aku bg kek... astaga....hahahahaha... ketawa aku... xsabar agaknya..dia terus je buka... bila buka saja kotak dia terus terdiam... then tunduk... aku tanya k…

Riang Ria Di Kampung

happy sangat masa berada di kampung... rindu pada mak ngan adik2... hope len kali akak balik lgi k...

Selamat Hari Raya AidilAdha

Imej
Salam semua,dikesempatan ni nurul nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha... Maaf zahir batin... :p Aku pun petang ni nk caw ke kampung di Perak... Raya kali ni aku beraya sebelah keluarga suami dulu di Bagan Serai,Perak... petang raya baru balik rumah mak kat Ayer Tawar, Perak. Ape2 pun pada yg memandu... drive carefully ya... semoga selamat sampai ke destinasi masing2... bye2x.... jumpe lagi selepas raya...out

Robot

Imej
Salam pembaca semua, hari ni ada sesuatu yang aku ingin kongsikan dengan korang semua... tentu semua pernah dengar lagu Robot nyanyian Adam AF2 ni kan? selama ni aku hanya mendengar dan tak menghayati secara betul setiap lirik lagu ni.. entah macam mana satu hari tu terdetik nak tengok lyrik lagu ni... dan search la kat goole... my god...best betul lirik lagu ni... lirik ni penuh makna rasanya... itu la ragam dan lumrah manusia...erm...x perlu la aku cerita lebih banyak...korang baca sendiri dan fhamkan sendiri.. :pp/s: pada manusia2 yang masih mengamalkan hasad dengki mendengki, sombong, tunjuk bagus tu cepat2 la berubah... org lain x rugi..tapi diri sendiri yg rugi... k...caw cin caw...!
Artist : Adam Title : Robot Kenapa manusia penuh rasa cemburu Pantang lihat orang senang pasti menguntuk Dan tersenyum bila lihat orang tersungkur Cakap senang nenek kau pun buat lebih bagus Tapi bukan kau yang cuba bertungkus lumus Mencari peluang berjaya dalam hidup Memang masih jauh lagi perjalanan ini Dan…

Dulu dan kini

Imej
Dulu... aku pernah merindui dia Tatakala seluruh jiwa dan raga ku serahkan padanya tapi itu hanya dulu...
Dulu... aku pernah menyayangi dia Sayangkan dia lebih dari nyawaku sendiri tapi itu hanya dulu...
Dulu... aku pernah menyintai dia Kasih padanya tak dapat ku gambarkan bagai seluas lautan tapi itu juga hanya dulu...
Dan kini... aku lebih mengerti... Aku lebih merindui diriku sendiri Aku lebih menyayangi diri ini dan aku lebih menyintai diri ini lebih dari segalanya...
Kini... adakalanya aku sendiri tak ingin untuk terus mengingati kisah itu Cuma... aku perlukan kekuatan untuk tidak berpaling lagi... Lantas terus kehadapan... Menempuh hari2 mendatang dengan penuh ketenangan dan kebahagiaan...

1st Anniversary - 15 November 2009 @ Bandar Baru Bangi

Imej
Syukur, Genap 15 November 2009 yg lepas selamat dah aku n hubby setahun kahwin n smbut anniversary kami. Semua yg dirancang berjalan dengan baik, aku n hubby yg bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan untuk majlis ulang tahun perkahwinan kami yg pertama. Lebih kurang 50 or ang tetamu yg dtg aritu... betul2 meriah.. aku happy btul mase tu sehari sebelum tu sibuk btul... tido pun kul 2 pagi bru tido... pastu sbuh2 esoknyer dah bangun... penat usah nk dikata la ...memg penat... tapi mase layan tetamu yg dtg aku ngan hubby still senyum lagi... terima kasih sgt pada tetamu dan mmber yg dtg... doakan kebahagiaan kami yer...
syg hubby... kt bawah ni aku share sikit picture2 mase majlis tu sebagai kenang2an di diari kecil ku ini.... :p (hidangan) aritu aku masak nasi himpit & kuah kacang, Roti jala & kari ayam & bihun goreng, Wadai kipeng, Sandwich , Agar2 cendol , dessert tembikai... sume tu aku ngan hubby buat... adik ibrahim tolong uli wadai kipeng...hehehehehehe


aha yg ni... pictu…

D.I.E.T

Hari ni aku happy sangat... berat dah turun 3kg... pinggang dah kurg 3 inci... mudah2an usaha aku nk kurus berpanjangan...rase sungguh x best bdan cam belon cenggini... target aku bulan 2 dah leh slim dah... kali ni aku diet tanpa amik apa2 produk...cuma minum teh org kg tu je... mak aihhh...punyerla rajin g tandas...hadoi penat..tpi xpela... sebb nk kurus..berkorban.. =)target bulan 2 tahun depan dah slim... =) baim jugak banyak bagi support... tiap2 mlm operasi dia urut aku...hehehehehe...hbis lemak2 den pecah...ho3x... dia ada ckp... dia nak akak dia cantik...time kasih baim sebab support akak... seronok diet ade org support ni... thanks baim...thanks huby....
erm..menu aku bihun.... lauk pauk... nasi adalah musuh yg utama... aku dah lame x usik nasi... mudah2an la cepat sikit kurus...hurm kene byk bersabar... sabar2x hi3x... hubby janji klo dah kurus nk belikan jeans levi's dgn tedy bear yg besar... tedy bear tu aku ada tgok kat satu kedai aritu...besar btul... kalau dirikan bea…

Kau Teman

Imej
Bukan niat aku untuk bermain dengan perasaanmu.. aku sekadar teman untuk kau luahkan masalah yang terbuku dihatimu.. aku sebagai penghibur menghilangkan sunyi dari hidupmu... dan aku hanya pendengar untuk setiap rintihanmu....
maafkan aku seandai persahabatan ini membuat kau lebih menderita... bagaimana untuk aku terangkan keadaan yang sebenar-benarnya... mustahil untuk kau menerima kenyataan sehebat ini... Seringkali aku terfikir..apakah yang telah aku lakukan... sekiranya dari seawal aku menerangkan siapa aku sebenarnya... terperangkap aku sendiri... simpati padanya terbit berulang kali... sesalan yang tdak ada kesudahan
Sejak dari itu aku sentiasa mencari ruang yang ada untuk ku rungkaikan segalanya... namun aku kembali simpati... hatiku tidak sampai sebegitu... Ya Tuhan, berikan aku kekuatan untuk menjelaskan segala-galanya...
Teman maafkan aku.... maafkan aku... aku mendoakan dirimu menemui cinta yang sejati... yang pasti bukan dari diriku... kerana aku telah dimiliki... dan kita sekadar teman...…

Baim Kena PulaS TeliNga =)

Hahahahaha... Adik aku si baim tu malam tadi kena pulas telinga.... nasib badan... ape tak nyer...berpuluh2x kali aku ajar dia matematik x dapat2x...panas je aku dibuatnya...sekali 2 leh tahan beb....ni berpuluh2x kali..last2 aku pulas telinga dia... tu la..suruh belajar degil....hurm bukan saja2x pun aku pulas telinga dia...tapi aku nak dia pandai... next year dia spm... so masih belum terlambat aku nak dia study ulang balik dari form 1 smpai form 5.... al-hamdulillah dia boleh buat cuma lambat sikit pickup tu... aku ni la kena bersabar banyak2x... apa pun aku punya harapan yang tinggi utk tengok dia cemerlang dalam spm nanti... Aku sebagai kakak..dan guru dia dirumah.... aku nak pastikan result dia utk spm tahun depan adlah terbaik dalam keluarga ku.... Buat masa ni aku rajin carikan dia soalan2x ramalan spm.... semua subjek aku yang ajar.... tiap2 petang aku suruh dia buat latihan... aku nak dia berjaya.... tapi aku x lah push dia sangat..takut gak kalau dia stress... ada masa rehat…

Mak , Intan, Salleh & Hubby

Imej
Salam semua, agak lama aku x menulis di blog ni...busy sikit... hu3x...so far al-hamdulillah masa yang sulit tu telah berakhir... then aku n hubby lalui dengan tenang dan bahagia. =)

Minggu ni maybe aku balik kg..nak uruskan urusan pertukaran sekolah adik aku ke Bangi. Adik aku yang ke-6 tinggal ngan aku...mak pun dah xlarat...so sementara aku xde anak lagi boleh la aku tanggung adik aku tu..nasib hubby faham dengan situasi aku...so love hubby...
insyallah kalau sempat aku nk tengok bapa saudara yg berada di hospital manjung, harap cepat sembuh...

n rindu sgt kat mak...hu3x... rindu rindu rindu... hehehehe..walau dah kawen pun..aku stil manja ngan mak... hurm... kdg2 kalau sakit pun x cari hubby sgt..tpi cari mak...tu la kehebatan seorang mak kan... walau mak bukan ibu kandung aku tapi mak yang membesarkan aku dan 5 org adik2 aku...mulianya hati mak... Ibu n ayah kandung aku semenjak kecik dorg divorce... tak amik pusing pasal aku n adik2 beradik yang lain..dan dari kecik memg mak yg ja…

25days only 4 my anniversary

hurm....so excited.... 15 hb 11 nnti genap setahun aku n hubby menjadi suami isteri. Sepanjang setahun ni byk kenangan pahit manis yang kami sama2 lalui....
Suka duka... tapi sebenarnya perkara2 tu yang mengeratkan kasih sayang antara kami... dan aku terlalu menyintai dia....
aku dan hubby cadang nk buat sikit jamuan makan2 mase tarikh tu nanti...insyallah...ade rezeki lebih boleh jemput2 member2.. aku pun tgh pening... hadiah ape yg nk bg kt hubby?? pening sebenarnya nk cari hadiah lelaki ni... hurm....xpela tgok la nnti cemane...leh bawak baim(adik) g temankan beli surprise kt hubby.... pape pun aku btul2 teruja...sebb ni adalah 1st my anniversary... so aku ngan hubby harap... saat majlis tu diadakan sume berjalan lancar...amin

Bisikan Nurani / Munsyid : In-Team

Imej
Lautan kematian ombak
Tenang pantai tiada terusik
Begitulah tasik hatiku
Sejak kehadiranmu

Betapa aku hargai
Anugerah syurga di dunia
Doa kudus aku panjatkan
Semoga dirahmati

Telahpun ku syukuri
Di dalam hidup ini
Cinta suci kurniaan Ilahi

Kejernihan wajahmu
Sempurna pada pandanganku
Kau kirana
Keturunan terpilih
Disanjung serta dihormati
Kau permata
Kesederhanaanmu
Mengecap kekayaan dunia
Kau mestika
Ketaqwaan dirimu
Itu yang merantai jiwaku

Bukan aku memuji
Apalagi memuja
Salahkahku kagumi… perhiasan duniawi

Bisikan nuraniku
Engkaulah pilihanku
Akanku pertahankan
Amanah suci ini

Jadilah Pendengar Yang Baik

Berikut antara langkah untuk menjadi pendengar yang baik:- Wujudkan suasana mesra dalam perbualan atau interaksi.- Dengar dengan teliti.- Berikan perhatian sepenuhnya.- Saling berpandangan dan lihat tepat ke dalam anak matanya.- Angguk kepala tanda gerak balas serta ikuti perbualannya dengan berkata, ‘ya’.- Selami perasaan orang yang sedang bercakap dan hayati ceritanya.- Ubah mimik muka seiring dengan perkara yang dipertuturkan.- Elak mengkritik.- Jangan menyampuk dan memotong cerita yang belum selesai.- Susuli dengan soalan sebagai tanda anda memang mendengarnya dengan penuh minat.- Ulangi apa yang dibicarakan sebagai tanda anda faham atau untuk memastikan apa yang anda fahami itu betul.

Salam Takziah Buat Faridah Sekeluarga

Imej
Pagi ni aku dikejutkan dengan berita menyedihkan. Paklong aku yg berada di Taiping, Perak meninggal dunia setelah 3 hari berada dalam keadaan koma. Ya Tuhan, berita ini betul2 membuatkan aku termenung seharian. Aku sedekahkan Al-fatihah kepada arwah. Arwah yang aku kenali seorang yang baik hati dan bapa yang baik. Pada faridah sekeluarga kuatkan semangat... Aku x dapat balik... walau hati memberontak utk pulang ke kampung. Sedih nya tatkala ni Tuhan sahaja yang tahu... Kepada pembaca di blog ini, doakanlah arwah paklong berada di kalangan org2 beriman. Amin

Favourite Songs... I'm Yours-Jason Mraz

Imej
Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks, now I'm trying to get back

Before the cool done run out I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and then you're free
Look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment people, dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate, our time is short
This is our fate, I'm yours

D-d-do do you, but do you, d-d-do
But do you want to come on
Scooch on over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too lo…

Saturday and My HOME

Imej
Minggu ni aku terpaksa kerja bagi menggantikan minggu sebelumnya. Macam biasalah kalau dah hari Sabtu tu sure lah malas sgt nk g kerja kan. Bestnyer jika berada dirumah. Rasanya x semua brg2 dikemaskan lagi dirumah tu, maklumlah aku baru pindah..dan sibuk dengan kerja....masih ada ruang2 rumah yg belum tersusun dengan rapi...
Untuk rumah aku, aku baru design sikit2...mybe not idea now... Ruang rumah yg bru ni lebih kecil dan sempit....my God... terlalu sempit... then aku pening cemane nk susun brg2 yg seblum ni rumah lama 2x ganda dri rumah yg sekrg...btul2 buat aku rimas...pape pun im try d best....erm...ni aku share sikit dengan pembaca...

Untuk ruang tamu: sempit dan padat... =(











Untuk Ruang makan : so small.... terpakse cari set meja makn yg cute2 saje











Untuk Ruang Kitchen : aku letakkan partition pembahagi kitchen and diningarea











Untuk Master Room aku pilih kan japanese concept