Terima Kasih berada diblog ini! Jom follow! »

20 Disember 2009

KLCC & TimeS SQuarE With FAMILY

Lama aku x kembali menulis di blog. minggu lepas terlalu sibuk dengan kerja-2 kerja drawing yang menimbun-nimbun. lepas 1 ...1... hadoi... nk wat cemane name pun kerja...
hu3x. minggu ni pun aku sibuk jugak tapi saja curi masa se
kejap nk update blog ni :P biasela pekerja contoh.
19/12/09 yang lepas mak datang kl ngan acu, paksu sume2. 3 ari rumah aku full. malam dorang smpai tu terus bawak g makan sate kajang... acu nk makan sangat dah...
sume kenyang mam sate kajang... sekali sambut birthday intan ngan anak acu si ain.... best berkumpul sesekali ...hu3x... blik dri sate kajang terus pulak melepak kat dataran putrajaya
... bawak dorang tengok2x... pastu balik umah tido.... Hari kedua pulak Sempatlah bawak anak sedara g times square main2x menatang tu...haihhsss seram aku eh... mak yang x larat jalan tu pun
aku heret sekali. g 2 biji kereta pusing-pusing. balik dari times square aku bawak pulak dorang jalan2x kat KLCC.... mak memang dah serender... duk je lgi dlm kete... x larat dah... acu, paksu, anak2 dia ngan adik2x aku sume g klcc...
yg budak2 tu siap mandi kt taman klcc tu... hadoi... start kul 10 pgi kuar umah... petang tu kul 7 lebih bru smpai umah.. sume muka penat. rehat...semayang magrib kuar balik g umah sedara kt bandar tun hussin on... nak2x kul 1 pagi bru smpai umah. mase tu tidur pun tunggang langgang dah...hihihihi...pagi isnin tadi kul 10 pagi dorang gerak balik... len kali cuti lame2 sikit... leh bawak g jalan2 kt tempt lain... kot dtg sini kene lame2x... byk lgi tempt x sempt bawak...mase terhad... pape pun... best kumpul2 ngan sume kt sini... :p

15 Disember 2009

BUNTU

Entahlah aku rasa seminggu ni aku xde mood langsung nak wat kerja... apatah lagi nk datang kerja. Mood xde langsung, sian tasya (my best friend) ... x terlayan ym aku kat dia. dengan sape2x pun aku xde mood nak ym. entah ape sebab nya...

Fikiran seolah-olah kosong. Kadang- kadang aku sendiri tak tahu apa yang sedang aku fikirkan. jenuh mencari punca... tapi x jumpa. Mungkin aku mula merasakan hidup ini belum sempurna. Ada banyak lagi impian dan angan-angan aku yg belum termakbul ... dan aku seolah-olah berputus asa.. dan menimbulkan kemurungan secara tiba-tiba.

Aku ingin berubah!!! berubah dalam semua bentuk... Betul.. aku menerima kasih sayang yang tidak terhingga dari suami tercinta. itu cukup.... tapi masih banyak faktor lain-lain. Termasuk impian aku... salah satunya aku dibebani dengan rasa rendah diri yang teramat-amat sangat. Aku ingin cantik seperti dia.... aku ingin badanku langsing semula. tapi bagaimana? bermacam-macam cara aku cuba... tapi semuanya seperti biasa. dan akhirnya aku putus harapan... kecewa lagi. Oh Tuhan bantu aku untuk melakukan sesuatu...

Yang kedua - fikiranku ligat memikirkan untuk menambah pendapatan. aku ingin lebih berjaya... lebih lagi dari itu. bermacam-macam cara aku cuba... adakalanya ianya juga menimbulkan kemurungan dalam diriku. Namun jauh disudut hati aku sering kali meyakinkan diri... masih terlalu awal untuk mengecapi kejayaan. cuba dan teruskan lagi. sesungguhnya orang yang berjaya tak kan mendapat kejayaan tanpa menempuh halangan dan cabaran. Itu kata-kata yang sering aku bicarakan dengan kata hatiku...
Semoga esok akan menceriakan hidupku... Senyuman di pagi hari =(

6 Disember 2009

Majlis Perkahwinan ANA & ZAKI

Salam semua, Al-hamdulillah majlis perkahwinan anak saudara aku, Ana berjalan dengan begitu lancar sekali... meriah sungguh suasana..
2 ekor lembu tumbang beb... hah meriah ke x meriah tu..? Yang menariknya majlis ni diadakan di kawasan penduduk felda. Best... tuan rumah hanya sekadar pantau memantau saja...yg lain semua penduduk yang uruskan... muafakat betul.. aku sendiri sebagai keluarga rasanya x banyak sangat tolong... 3 hari turut2 penduduk bergotong royong... 3 hari 2 malam kenduri... meriah2x....
Seperti yg aku janjikan mlm akad nikah tu aku yg andamkan... j
eng3x... jom kita share!


Yang ni adalah wajah sebelum makeup...

Sedang dirias...




Selepas....



Ok yang selebih2nya ni aku sekadar nak share picture2 yang sempat ak
u snap masa majlis tu...
hubby muka penat...tpi happy lor... :)

Kepada kedua pengantin Cikgu Ana & Cikgu Zaki.. Maktam & Paktam ucapkan selamat pengantin baru,
Semoga kekal ke anak cucu... Insyallah jika diizankan... Maktam & Paktam akan follow ke Kelantan kenduri belah lelaki 10 hb Disember 09 nanti...
Insyallah



3 Disember 2009

MAKE-UP

Hari ni seperti biasa, bangun pagi & bersiap2 utk ke office..Why ya?..terlampau malas harin ni..maybe petang ni nk gerak ke Raub, Pahang kot... Sebab Ahad ni anak sedara hubby aku kahwin, So Sabtu malam tu berlangsung acara akad nikah, then aku ni dah ditempah awal2 untuk memakeup kan pengantin untuk nikah mlm tu... xpela.. its ok...boleh je... tpi setakat simple2 tu leh la... aku bukan nyer pro sgt bab2 makeup ni ...stkat pakai sendiri leh la kot.. :p
Kat sini aku share sikit picture2 yang sempat aku snap masa anak sedara aku ni bertunang dulu...

mase tunang dulu pun aku gak yg makeup... simple2 je kata dia...

hu3x.. tapi yg x bestnya...picture sebelum makeup aku btul2 lupe nk amik... agak bz mase tu... smpai terlupa... 1st time makeup muka org...
erm ni mlm sabtu ni sekali lagi aku akn makeup dia... kite tunggu sama2 yer... tpi kali ni aku dah standby nk amik pinture before hu3x... mlm ni gak aku yg pakaikan inai untuk ank sedara aku ni... ..pape kite jumpe next week ya... da...


30 November 2009

CASIO for Hubby - Lots Of LOVE

Syukur sangat2x...akhirnya aku dapat belikan jam tangan kesukaan hubby... Aku hadiahkan sebagai hadiah ulang tahun perkahwinan kami yang pertama... walaupun lewat sedikit...hehehehe...
Aku teringat setiap kali masuk shopping kompleks kat bangi, mesti hubby pergi ke satu kedai jam tu... dia tengok saja... mungkin harga yang agak mahal...RM420 hubby xtak beli... tapi aku yang selalu ikut dia tengok jam tu mula pasang impian yg aku nak belikan dia jam tu...
Petang semalam blik saja dari kerja aku terus beli jam tu...nasib baik masa beli tu ade offer 25% so tinggal la RM315 macam tu saja..then aku suruh budak sale tu bungkuskan sekali

Jeng3x... malam tu lepas makan ngan hubby aku bg dia hadiah tu... surprise.. hubby terdiam... dia x sangka langsung yg aku belikan hadiah... sebelum buka aku suruh dia teka dulu... adoii ade ke dia teka aku bg kek... astaga....hahahahaha... ketawa aku... xsabar agaknya..dia terus je buka... bila buka saja kotak dia terus terdiam... then tunduk... aku tanya kenapa? rupanya hubby dah berair mata... dia sedih... memang jam casio tu kesukaan dia... dia kata kalau dia sendiri nak beli belum tentu lagi terbeli... aku pun sedih gak masa tu... xpela.. setahun sekali.... aku seronok sangat tengok hubby suka...
Malam tadi hubby tido sampai pegang jam... syukur sangat aku dapat bahagiakan dia... pada suami tersayang... ayg sayangkan abg...dan menyintai abg untuk selamanya...
Hadiah tu x ternilai dengan harga kasih syang yg abg beri padaku... :-)

Lots of LOVE,
Your Wife



29 November 2009

Riang Ria Di Kampung

happy sangat masa berada di kampung... rindu pada mak ngan adik2... hope len kali akak balik lgi k...

25 November 2009

Selamat Hari Raya AidilAdha


Salam semua,
dikesempatan ni nurul nak ucapkan Selamat Hari Raya AidilAdha...
Maaf zahir batin... :p
Aku pun petang ni nk caw ke kampung di Perak... Raya kali ni aku beraya sebelah keluarga suami dulu di Bagan Serai,Perak... petang raya baru balik rumah mak kat Ayer Tawar, Perak.
Ape2 pun pada yg memandu... drive carefully ya... semoga selamat sampai ke destinasi masing2... bye2x.... jumpe lagi selepas raya...out

Robot


Salam pembaca semua, hari ni ada sesuatu yang aku ingin kongsikan dengan korang semua... tentu semua pernah dengar lagu Robot nyanyian Adam AF2 ni kan? selama ni aku hanya mendengar dan tak menghayati secara betul setiap lirik lagu ni.. entah macam mana satu hari tu terdetik nak tengok lyrik lagu ni... dan search la kat goole... my god...best betul lirik lagu ni... lirik ni penuh makna rasanya... itu la ragam dan lumrah manusia...

erm...x perlu la aku cerita lebih banyak...korang baca sendiri dan fhamkan sendiri.. :p

p/s: pada manusia2 yang masih mengamalkan hasad dengki mendengki, sombong, tunjuk bagus tu cepat2 la berubah... org lain x rugi..tapi diri sendiri yg rugi... k...caw cin caw...!


Artist : Adam
Title : Robot

Kenapa manusia penuh rasa cemburu
Pantang lihat orang senang pasti menguntuk
Dan tersenyum bila lihat orang tersungkur

Cakap senang nenek kau pun buat lebih bagus
Tapi bukan kau yang cuba bertungkus lumus
Mencari peluang berjaya dalam hidup

Memang masih jauh lagi perjalanan ini
Dan masih banyak lagi kan ku tempuhi
Jangan hanya mencari kesilapan saja
Nanti ternyata

Ku tahu..
Oh no..(oh no)
Oh no.. (oh no)
Oh no..
Ku bukannya sempurna

Ku perlu..
Oh no..(oh no)
Oh no.. (oh no)
Oh no..
Ruang untuk belajar

Ku bukan robot

Kadangkala lebih baik pekakkan telinga
Dari dengar mulut yang tak pakai kepala
Mencaci dan menghina ikut suka rasa

Oh tetapi diri ini takkan mengaku kalah
Meskipun orang hanya mahu cari salah
Namum cemuhan itu menjadikan aku lebih tabah

Kini baru kusedar siapa kawan
Kini baru kesedar siapa lawan
Bila hendak menegur ada caranya
Biarlah membina

Kuperlu..
Oh no..
Aku..

Ku bukan robot..

Semuanya tak kena..
Kubuat ini salah
Kubuat itu pun salah
Apa kau mahupun entahlah

Dari menyakitkan hati
Lebih baik ikut cara sendiri
Terpulang apa kau nak kata
Janji ku tak sakit jiwa

20 November 2009

Dulu dan kini


Dulu... aku pernah merindui dia
Tatakala seluruh jiwa dan raga ku serahkan padanya
tapi itu hanya dulu...

Dulu... aku pernah menyayangi dia
Sayangkan dia lebih dari nyawaku sendiri
tapi itu hanya dulu...

Dulu... aku pernah menyintai dia
Kasih padanya tak dapat ku gambarkan bagai seluas lautan
tapi itu juga hanya dulu...

Dan kini... aku lebih mengerti...
Aku lebih merindui diriku sendiri
Aku lebih menyayangi diri ini
dan aku lebih menyintai diri ini lebih dari segalanya...

Kini...
adakalanya aku sendiri tak ingin untuk terus mengingati kisah itu
Cuma... aku perlukan kekuatan untuk tidak berpaling lagi...
Lantas terus kehadapan...
Menempuh hari2 mendatang dengan penuh ketenangan dan kebahagiaan...

17 November 2009

1st Anniversary - 15 November 2009 @ Bandar Baru Bangi

Syukur,
Genap 15 November 2009 yg lepas selamat dah aku n hubby setahun kahwin n smbut anniversary kami.
Semua yg dirancang berjalan dengan baik, aku n hubby yg
bertungkus lumus menyiapkan segala persiapan untuk majlis ulang tahun
perkahwinan kami yg pertama. Lebih kurang 50 or
ang tetamu yg dtg aritu...
betul2 meriah.. aku happy btul mase tu
sehari sebelum tu sibuk btul... tido pun kul 2 pagi bru tido...
pastu sbuh2 esoknyer dah bangun...
penat usah nk dikata la ...memg penat...
tapi mase layan tetamu yg dtg aku ngan hubby still senyum lagi...
terima kasih sgt pada tetamu dan mmber yg dtg...
doakan kebahagiaan kami yer...

syg hubby... kt bawah ni aku share sikit picture2 mase majlis tu sebagai kenang2an di diari kecil ku ini.... :p
(hidangan) aritu aku masak nasi himpit & kuah kacang, Roti jala & kari ayam & bihun goreng, Wadai kipeng, Sandwich , Agar2 cendol , dessert tembikai... sume tu aku ngan hubby buat... adik ibrahim tolong uli wadai kipeng...hehehehehehe



aha yg ni... picture2 yg sempat aku candid....smbl m
asak roti jala kt dapur...sempat lgi amik gambo... meriah kan...rumah aku memg full mase tu... time kasih mmber2 yg dtg... thanks sgt2

thanks taca nan husband & dayat...dtg jugak walaupun lambat.. :p


akhir sekali...ni pic yg kt bawah2 ni....just nk share kt pembaca sume... :p















5 November 2009

D.I.E.T

Hari ni aku happy sangat... berat dah turun 3kg... pinggang dah kurg 3 inci... mudah2an usaha aku nk kurus berpanjangan...rase sungguh x best bdan cam belon cenggini... target aku bulan 2 dah leh slim dah... kali ni aku diet tanpa amik apa2 produk...cuma minum teh org kg tu je... mak aihhh...punyerla rajin g tandas...hadoi penat..tpi xpela... sebb nk kurus..berkorban.. =)
target bulan 2 tahun depan dah slim... =)
baim jugak banyak bagi support... tiap2 mlm operasi dia urut aku...hehehehehe...hbis lemak2 den pecah...ho3x... dia ada ckp... dia nak akak dia cantik...time kasih baim sebab support akak... seronok diet ade org support ni... thanks baim...thanks huby....

erm..menu aku bihun.... lauk pauk... nasi adalah musuh yg utama... aku dah lame x usik nasi...
mudah2an la cepat sikit kurus...hurm kene byk bersabar... sabar2x hi3x... hubby janji klo dah kurus nk belikan jeans levi's dgn tedy bear yg besar... tedy bear tu aku ada tgok kat satu kedai aritu...besar btul... kalau dirikan bear tu sama paras dgn bahu... tapi tu bukan sebab utama aku nk kurus... 7 sebab musabab aku nk kurus....jeng3x

1st : aku nk kurus utk hubby... berhias utk suami..hadiah paling terbaik utk hubby kn? =)
2nd : biar hubby bangga mempunyai seorang wife yg menawan =)
3rd : untuk kesihatan aku sendiri =)
4th : nak hadiah dri hubby (levi's n tedy bear) =)
5th : bergaya sakan....

aha yg ke-6 ni special sikit... paksu janji nak buat kenduri kalau aku kurus....
"paksu, jgn lupe wat kenduri k kalau huda kurus... =) .janji tu... kite same2 tunggu k"

yg ke-7 adalah yg paling aku geram.... aku bengang ngan syahmi... asyik cakap aku bam bam bam....uwaaaaa.... klo dah kurus anak pakdin tu xleh kate aku dah....huh!

hu3x.... semoga suatu hari nanti aku dpt target aku...cayok2x!!!!!

2 November 2009

Kau Teman

Bukan niat aku untuk bermain dengan perasaanmu..
aku sekadar teman untuk kau luahkan masalah yang terbuku dihatimu..
aku sebagai penghibur menghilangkan sunyi dari hidupmu...
dan aku hanya pendengar untuk setiap rintihanmu....

maafkan aku seandai persahabatan ini membuat kau lebih menderita...
bagaimana untuk aku terangkan keadaan yang sebenar-benarnya...
mustahil untuk kau menerima kenyataan sehebat ini...
Seringkali aku terfikir..apakah yang telah aku lakukan...
sekiranya dari seawal aku menerangkan siapa aku sebenarnya...
terperangkap aku sendiri... simpati padanya terbit berulang kali...
sesalan yang tdak ada kesudahan

Sejak dari itu aku sentiasa mencari ruang yang ada untuk ku rungkaikan segalanya...
namun aku kembali simpati... hatiku tidak sampai sebegitu...
Ya Tuhan, berikan aku kekuatan untuk menjelaskan segala-galanya...

Teman maafkan aku....
maafkan aku... aku mendoakan dirimu menemui cinta yang sejati...
yang pasti bukan dari diriku...
kerana aku telah dimiliki...
dan kita sekadar teman... hanya teman


29 Oktober 2009

Baim Kena PulaS TeliNga =)

Hahahahaha... Adik aku si baim tu malam tadi kena pulas telinga.... nasib badan... ape tak nyer...berpuluh2x kali aku ajar dia matematik x dapat2x...panas je aku dibuatnya...sekali 2 leh tahan beb....ni berpuluh2x kali..last2 aku pulas telinga dia... tu la..suruh belajar degil....
hurm bukan saja2x pun aku pulas telinga dia...tapi aku nak dia pandai... next year dia spm... so masih belum terlambat aku nak dia study ulang balik dari form 1 smpai form 5.... al-hamdulillah dia boleh buat cuma lambat sikit pickup tu... aku ni la kena bersabar banyak2x... apa pun aku punya harapan yang tinggi utk tengok dia cemerlang dalam spm nanti...
Aku sebagai kakak..dan guru dia dirumah.... aku nak pastikan result dia utk spm tahun depan adlah terbaik dalam keluarga ku....
Buat masa ni aku rajin carikan dia soalan2x ramalan spm.... semua subjek aku yang ajar.... tiap2 petang aku suruh dia buat latihan... aku nak dia berjaya.... tapi aku x lah push dia sangat..takut gak kalau dia stress... ada masa rehat dan ada masa belajar.... then aku bawak jugak dia berjalan2x... hope dia fham... masa belajar..belajar..masa rehat...rehat betul2x... aku pun penah alami dulu...x suke gak org push2x ni kan... =)
Insyaallah...selagi ada kakak...kakak akan jaga baim...
aku tak nak dia susah nanti... masa depan pelajaran tu sangat penting... dan aku nak dia jejak kan kaki ke universiti satu hari nanti... niat ada tapi usaha xda..xkan menjadi.... tu saja... semoga baim kuatkan semangat tu.... x lama...cuma setahun saja lagi utk berhempas pulas....spm tu menentukan kemana hala tuju dia selepas tu....
Amin....

25 Oktober 2009

Mak , Intan, Salleh & Hubby

Salam semua, agak lama aku x menulis di blog ni...busy sikit... hu3x...so far al-hamdulillah masa yang sulit tu telah berakhir... then aku n hubby lalui dengan tenang dan bahagia. =)

Minggu ni maybe aku balik kg..nak uruskan urusan pertukaran sekolah adik aku ke Bangi. Adik aku yang ke-6 tinggal ngan aku...mak pun dah xlarat...so sementara aku xde anak lagi boleh la aku tanggung adik aku tu..nasib hubby faham dengan situasi aku...so love hubby...
insyallah kalau sempat aku nk tengok bapa saudara yg berada di hospital manjung, harap cepat sembuh...

n rindu sgt kat mak...hu3x... rindu rindu rindu... hehehehe..walau dah kawen pun..aku stil manja ngan mak... hurm... kdg2 kalau sakit pun x cari hubby sgt..tpi cari mak...tu la kehebatan seorang mak kan... walau mak bukan ibu kandung aku tapi mak yang membesarkan aku dan 5 org adik2 aku...mulianya hati mak... Ibu n ayah kandung aku semenjak kecik dorg divorce... tak amik pusing pasal aku n adik2 beradik yang lain..dan dari kecik memg mak yg jage kami...mak tu adalah mak sedara..tapi kami adik beradik dh anggap macam mak sendiri...sayang kami pada mak x berbelah bahagi... begitu juga dengan mak... rasanya x terjumpe lagi insan semulia hati mak... sebab tu selagi umur mak ada...aku nk dia bahagia...

Pic kat atas tu aku amik masa bawak mak dan adik2 jalan2 ke Putrajaya..tengok muka mak mase tu suka sangat...hu3x...tercapai hasrat mak nak ke putrajaya...mlm tu balik dari putrajaya aku n hubby bawak mak makan satey kajang...btul2 mak kekenyangan...hehehehe.. tengok intan ngan salleh pun happy je...hehehehe..insyallah ade kelapangan aku nak bawak mak berjalan2 lagi ke merata tempat..xpelah kalau berhabis sedikit duit..bagi aku apa yang aku buat tu pun belum terbalas jasa mak pada aku dan adik2...semoga mak dipanjangkan umur..
insyallah bulan 12 nanti nak ambik mak lagi... boleh bawak mak jalan2 lagi kat sini...ade rezeki teringin nk bawak mak masuk Aquaria kat KLCC....mesti seronok mak disana nanti... Tuhan kabulkan impian aku nanti...Amin

19 Oktober 2009

25days only 4 my anniversary

hurm....so excited.... 15 hb 11 nnti genap setahun aku n hubby menjadi suami isteri. Sepanjang setahun ni byk kenangan pahit manis yang kami sama2 lalui....
Suka duka... tapi sebenarnya perkara2 tu yang mengeratkan kasih sayang antara kami... dan aku terlalu menyintai dia....
aku dan hubby cadang nk buat sikit jamuan makan2 mase tarikh tu nanti...insyallah...ade rezeki lebih boleh jemput2 member2.. aku pun tgh pening... hadiah ape yg nk bg kt hubby?? pening sebenarnya nk cari hadiah lelaki ni... hurm....xpela tgok la nnti cemane...leh bawak baim(adik) g temankan beli surprise kt hubby.... pape pun aku btul2 teruja...sebb ni adalah 1st my anniversary... so aku ngan hubby harap... saat majlis tu diadakan sume berjalan lancar...amin

14 Oktober 2009

Bisikan Nurani / Munsyid : In-Team


Lautan kematian ombak
Tenang pantai tiada terusik
Begitulah tasik hatiku
Sejak kehadiranmu

Betapa aku hargai
Anugerah syurga di dunia
Doa kudus aku panjatkan
Semoga dirahmati

Telahpun ku syukuri
Di dalam hidup ini
Cinta suci kurniaan Ilahi

Kejernihan wajahmu
Sempurna pada pandanganku
Kau kirana
Keturunan terpilih
Disanjung serta dihormati
Kau permata
Kesederhanaanmu
Mengecap kekayaan dunia
Kau mestika
Ketaqwaan dirimu
Itu yang merantai jiwaku

Bukan aku memuji
Apalagi memuja
Salahkahku kagumi… perhiasan duniawi

Bisikan nuraniku
Engkaulah pilihanku
Akanku pertahankan
Amanah suci ini

13 Oktober 2009

Jadilah Pendengar Yang Baik

Berikut antara langkah untuk menjadi pendengar yang baik:

- Wujudkan suasana mesra dalam perbualan atau interaksi.

- Dengar dengan teliti.

- Berikan perhatian sepenuhnya.

- Saling berpandangan dan lihat tepat ke dalam anak matanya.

- Angguk kepala tanda gerak balas serta ikuti perbualannya dengan berkata, ‘ya’.

- Selami perasaan orang yang sedang bercakap dan hayati ceritanya.

- Ubah mimik muka seiring dengan perkara yang dipertuturkan.

- Elak mengkritik.

- Jangan menyampuk dan memotong cerita yang belum selesai.

- Susuli dengan soalan sebagai tanda anda memang mendengarnya dengan penuh minat.

- Ulangi apa yang dibicarakan sebagai tanda anda faham atau untuk memastikan apa yang anda fahami itu betul.

11 Oktober 2009

Salam Takziah Buat Faridah Sekeluarga


Pagi ni aku dikejutkan dengan berita menyedihkan. Paklong aku yg berada di Taiping, Perak meninggal dunia setelah 3 hari berada dalam keadaan koma. Ya Tuhan, berita ini betul2 membuatkan aku termenung seharian. Aku sedekahkan Al-fatihah kepada arwah. Arwah yang aku kenali seorang yang baik hati dan bapa yang baik. Pada faridah sekeluarga kuatkan semangat... Aku x dapat balik... walau hati memberontak utk pulang ke kampung. Sedih nya tatkala ni Tuhan sahaja yang tahu... Kepada pembaca di blog ini, doakanlah arwah paklong berada di kalangan org2 beriman. Amin

Favourite Songs... I'm Yours-Jason Mraz


Well you done done me and you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks, now I'm trying to get back

Before the cool done run out I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and then you're free
Look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment people, dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate, our time is short
This is our fate, I'm yours

D-d-do do you, but do you, d-d-do
But do you want to come on
Scooch on over closer dear
And I will nibble your ear

I've been spending way too long checking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed

I guess what I be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do, our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

(I won't hesitate)
Open up your mind and see like me
(No more, no more)
Open up your plans and man you're free
Look into your heart and you'll find that the sky is yours
(It cannot wait, I'm sure)

So please don't, please don't, please don't
(There's no need to complicate)
There's no need to complicate
(Our time is short)
'Cause our time is short
(This is our fate)
This is, this is, this is our fate
I'm yours

9 Oktober 2009

Saturday and My HOME

Minggu ni aku terpaksa kerja bagi menggantikan minggu sebelumnya. Macam biasalah kalau dah hari Sabtu tu sure lah malas sgt nk g kerja kan. Bestnyer jika berada dirumah. Rasanya x semua brg2 dikemaskan lagi dirumah tu, maklumlah aku baru pindah..dan sibuk dengan kerja....masih ada ruang2 rumah yg belum tersusun dengan rapi...
Untuk rumah aku, aku baru design sikit2...mybe not idea now... Ruang rumah yg bru ni lebih kecil dan sempit....my God... terlalu sempit... then aku pening cemane nk susun brg2 yg seblum ni rumah lama 2x ganda dri rumah yg sekrg...btul2 buat aku rimas...pape pun im try d best....erm...ni aku share sikit dengan pembaca...

Untuk ruang tamu: sempit dan padat... =(











Untuk Ruang makan : so small.... terpakse cari set meja makn yg cute2 saje











Untuk Ruang Kitchen : aku letakkan partition pembahagi kitchen and diningarea











Untuk Master Room aku pilih kan japanese concept