Catatan

Tunjukkan catatan dari 2010

1st Love Story

Imej
Morning Tuesday!
ERm... entah kenapa hari ni aku teringat seseorang... ops tu dia kekeasih lama.... ops2x... bukan beerti aku x bahagia dengan suami ku sekarang... syukur aku dikurniakan suami yg baik, penyanyang, romantik dan menjaga aku dengan sebaik-baiknya... Terima kasih Allah...

Korang pernah alamai 1st love x? hehehe... sure penah kan? then ada yg sampai ke jinjang pelamin then ade yg terhenti ditengah jalan... aku pun pernah mengalaminya... cinta di zaman sekolah... ceeewaaah meh aku citer sikit... :)
walaupun aku ni xla secantik mana pun... tpi tetap ada st love story ok! hikhikhikhik dalam byk2 tu aku xboleh lupa pada satu nama... Shahrul Azwan... nama tu penuh makna untuk aku dan pada kenangan2 dulu... dialah 1st love aku mase tu... mase tgh gatal... umur aku masa tu if x silap tingkatan 3. then Shah(nama singkatan) mase tu dah baru habis form 5. Dia ni berasal dari Bandar Baru Kedah. Pada mulanya aku dengan Shah ni bukannya pasangan couple.
Just sebagai abang dan adik angkat.…

9/10 untuk Hantu Kak Limah

Imej
22 Disember 2010...semalam!
Seperti yang aku taip pada blog sebelumnya... aku dah pun g tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah... so far ok la... lawak memang la lawak.... kalau markah tu 9/10 la aku bagi... cerita dia memang best... kalau part seram tu comfirm aku tutup muka dengan tudung... Pada yg belum tengok tu...g la tengok... :) ok...sinopsis siket dari cerita ni...
''Hussin(awie) balik semula ke kg selepas hampir 3 tahun tinggal di Singapura. Nak dijadikan cerita...Hussin berjiran dengan Kak Limah (Delimawati) . Keadaan Kak Limah yg kusut masai, dengan rambut mengerbang... suka duduk sendirian menghairankan Hussin. Akhirnya mayat Kak Limah yang dah reput dijumpai di rumah beliau. ^_^ Namun apa yang menghairankan orang kampung, Hantu Kak Limah masih mengganggu walaupun jenazah Kak Limah telah selamat dikebumikan. (ha.....masa ni memang byk part lawak...)bermacam2x cara yg orang kampung gunakan untuk menghalau hantu Kak Limah...termasuk panggil bomoh siam tapi tidak ber…

Hantu Kak Limah balik Rumah

Imej
Dan...akhirnya setelah hampir 1 jam aku godek2x web TGV ni... barulah dapat membooking citer Hantu Kak Limah balik Rumah!
yeeeeyyyy! hapy2x... full betul... nk reserve pun tempat duduk full... erm no choice selain membayar online! chooooiiii betullah.. pastu tangan lak gedix g ambik kerusi for couple2x... ^_^ (konon2 nk meromantis2 with my hubby la tu ....hikhikhik) op op op... dah kawen xpe... hohohoho

Sebenarnya bukan apa...xleh tahan bile dengar org cakap citer ni best! selain itu ianya merupakan cara2x menambahkan saat2 romantis dan gumbira dengan suami... ^_^ (psssttt... xkan sebelum kawen je kot nk tonton wayang kan kan kan?)
Erm kali ni terpaksa book tgok citer kat TGV cheras selatan.... amik kul 7.30mlm...awal la sikit... lagipun dekat... memang x pernah g pun tgok kt cheras selatan ni... selalu memang g tgok kt the mines sane nun... tapi apekan daya... dahla full... dahtu yg ade tinggai satu seat je... xkan nk berhimpit dgn hubby satu kerusi? hahahahaha.... pastu pulak tinggal…

Welcome 2011

Imej
Jeng2x... pejam celik pejam celik... beberapa hari je lagi kita nak sambut tahun 2011.. Selamat tinggal pada kenangan tahun 2010.
Terlalu banyak kenangan manis dan pahit yang diharungi. Yang manis akan tetap aku simpan sebagai ingatan... ERm... kalau dah masuk tahun baru ni kan... surela sume orang sibuk dengan memasang azam masing2... aku pun x ketinggalan jugak. tapi kan....agak2 la kan azam korang yg tahun2 lepas tu sume dah dicapai x? hikhihik ^_^



Apa azam aku tahun ni ye? aduh..malu nk type ( gatal!!!) hahahaha

jom2 tengok jelah ape azam baru ku tahun ini... ^_^

1. Jadi Isteri yg lebih baik & solehah

2. Jadi Kakak & Anak MAk yg paling baik

3. Nak kumpul duit manyak2x...

4. Nak ada Sendiri.... asalkan rumah..x dapat banglo pun xpe...hikhikhikhik


5. Mudah2an dipermudahkan Allah usaha aku dan suami untuk memiliki --> Amin3x

6. Mahu cantik dan Sexy seperti dia --> (gile! melampau! biaq ah... aku punye azam kan??!) hahahaha.... tu je kot azam2 ku... xpe fikir2kan lagi.…

Miss My MOM!

Imej
Aku sangat2 tak suka dengan mood yang aku alamai ditika dan disaat ini! huh! urm... semalam antar mak ngan adik2 balik ke kg... My God! sgt2 sedih... rasa xmau pisah2 dengan mak. Nak2 pulak masa nak balik semalam... My mom pegang tangan aku and hubby macam xmau lepaskan... uwaaaaaaaaa so sad! Tabahkan juga hati ni semalam.... kuatkan semangat. Waktu ni rezeki ku berada di Bangi. Entah bila la rezeki untuk berada di kg menjelang. :( hope satu hari aku ditawarkan kerja di area manjung or yg berdekatan dengan umah mak! Hubby pun x kisah... dia follow me saja... :( mudah2an cepat2lah aku dpt kerja di perak nun... nak sgt balik ke sana... xmahu tinggal disini lagi.... hati rindu my moM !

Happy Time @ PIZZA hut!

Imej
Semalam aku and husband g melawat kawan seopis ku yg berada di Wad Hospital Putrajaya... iaitu incek shade.... kesian beliau... menjalani pembedahan apendiks... seram dgr... huh... nasib shade xde pape.... tengok dia pun happy je semalam aku datang... siap bawak mak ngan adik2 lagi... hikhikhik... p/s ofr shade: semoga ko cepat2 sihat ye... xmau sakit2 dah.... ^_^ aku doakan utk ko.... :)
balik dari hospital putrajaya... suami aku pun mendrive keta selajunya menuju ke Saujana Impian.... masa untuk kita makan Pizza Hut! Actually aku x suka sangat makan Pizza Hut ni... x tahulah kenapa... maybe x kena dengan tekak aku ni.... hihihi... Tapi memikirkan nak bawak mak ngan adik2... jom! sure akak belanja! ^_^ nak menghappykan mak dan adik2... xde hal lah! bisa diatur! ceeeewaaah!
Pic kat bawah ni yg mane sempt aku snap! sambil makan sambil shoot! adoiiii org kt dlm pizza hut tu pun pening2 tgok aku ambik gambor... hahahaha.... abaikan mereka2 itu... yg penting aku dpt mensnapkan saat2 happy a…

tedybear+munge2x+ferrero rocher

Imej
Akhirnya..... surprise pun sampai ke tangan my hubby....hikhikhik.... awal jugak sampai.... dalam 12.00 lebih dah sampai.... actually....aku xsedar pun brg2 tu sampai... tapi tetibe hubby naik office jumpe aku then cium tangan aku... malu la pulak aku.... tersipu2.... hubby say ''time kasih sayang...senyap2 beli utk abang...'' aku senyum je.... hapy bile dapat bahagiakan org yg aku sayang.... berbanding dengan hadiah yg x seberapa tu.... byk sgt perngorbanan yg hubby dah buat utk aku sebelum ni.... ^_^
I love u So Much! Much! and Much!!!
And then aku cepat2 chek inbox diemail....
^_^ yeah.... thanks BLOOM.com.my.... barang anda tepat dan cepat sampai....! ^_^

Surprise!

Imej
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ^_^
Arini macam gedix2 pulak nk wat something for my hubby mucuk2x.... hikssss.... So tangan pun gatal la type link tersebut :-
http://www.bloom.com.my .... ape kate kali ni nak bagi hadiah kt huby chocolate dan bunga+tedybear pulak....hikhikhik... aritu hubby dah bagi me.... dan x salah if me pulak nk wat surprise untuk dia kan kan kan???? sesekali membuatkan dia berharga disisi me.... ^_^ rambang mate tengok koleksi munge2 and gife2 kat web ni....hikhik hik.... and then akhirnya.... aku pilih ini utk my huby tomey2x... amacam? cantik x? cute je kan.....hehehehehe....
aktiviti pembayaran pun dijalankan.... ^_^ melayangla sikit duit.... hikhikhik...tpi xpela... for hubby tersayang... so... tunggu je 14/12/2010 esok ye.... tgok respon huby cemane.... ^_^ I LOVE U dear.... ^_^


Wedding Eda & Fahmi - Tetamu Undangan CT NURHALIZA

Imej
haaaaaaaaaa....jeng3x... seperti yg aku janjikan.... wedding Eda & Fahmi part II telah selamat berjalan dengan lancar di Dewan Penjara Kajang, Selangor pada 7hb Disember 2010... Eda dan fahmi sedondon menggayakan baju bertema warna biru dan grey... nicE! aku berkongsi kegembiraan dengan eda dan fahmi... aku dan suami tidak terkecuali berarak mengikut ketibaan pengantin... meriah... sgt2 meriah...hihihi..tumpang sekaki... kalao x berarak kang x dpt mam nasi minyak pulak... tpi hari tu aku demam... panas badan melampau2x... tapi memikirkan eda aku gagahkan juga pergi. Tambahan pulak, pagi tu... Eda dan Fahmi bersiap2 dirumah aku... Mak Andam dari Kajang ditempah khas untuk untuk memakeup pasangan ini....hehehehe.... hai...xkan aku x turun sekali...dah tentu2 kena turun.... tapi aku xdpt nk berada lama ditempat kenduri...selesai makan... aku minta izin dan balik kerumah... badan panas sgt. makan pun dah x berapa nak lalu... tapi masakan dia sgt best.....! nak dijadikan c erita... xlama …

demam + the mines

Imej
Dalam keadaan aku demam2 semalam aku gagahkan juga berjalan dan keluar shoping. mana taknye solleh mengamuk nk keluar jalan2x... mak dan hubby pun risau sebenarnya tengok aku keluar juga semalam.... tapi sebenarnya aku terkilan juga dengan solleh... yela...bukan aku xnak keluar...tpi badan aku betul2 panas semalam... berdenyut2... bagai dibakar2... :( memikirkan solleh yg mengamuk dan marah2 terus aku ajak huby dgn mak sume g the mines... sampai je di the mines... aku x banyak cakap. sakit nak bernafas then cari satu sudut ruang utk duduk dan bertenang. memang rasa x happy langsung keluar semalam. mak pun mcm tu.. sume org mcm terpaksa. ni sume sebab solleh la.... urm.... :( susah ye nak faham keadaan akak ni ye dik? alang2 dah sampai ke the mines tu...kebetulan ade supermarket giant kat dalam tu... terus aku shopping barang2 sekolah untuk adik bongsu ku intan... main rembat je la yg ade semalam... sebab aku pun x berapa nk sihat nk pilih mcm2x... dan cari baju, tdung, kain sekolah (s…

Family @ PKNS tmn tasek

Imej
Hari ni balik dari kerja aku drive persona kesayanganku laju sedikit dari kebiasaan...hehehehe... nak bawa mak g jalan2 kat taman tasik PKNS.... dekat ngan wisma PKNS bangi tu...saje je bawa mak jalan2x sementara mak masih ada di rumah aku ni.... tengok mak happy je dpt jalan2...sekurang2nye dapat tengok suasana keadaan di bandar baru bangi ni... kat taman tasik ni dikatakan tiap2 hari ada pengunjungnya... setiap petang orang awam beriadah disini. memang sentiasa penuhlah. bagus juga dengan adanya taman tasik ni.... ^_^ kanak2 pun bebas lari kesana kesini... ^_^
hampir 2 jam kami berada disitu... melihatkan pelbagai kaletah manusia... hihihihi... dan akhirnya setelah kepenatan.... kami pun menyinggah di restoran mamak d seksyen 10 bandar baru bangi, kebetulan melihat jam dah pun pukul 7 malam.... masa suamiku si ajak rehat ni... so aku pun terus call hubby untuk makan sama2 kt restoran tu... pekena roti canai... fuhhh... situ satu2nye kedai roti canai yg sedap...makan sekeping pun silap…