9/10 untuk Hantu Kak Limah

22 Disember 2010...semalam!

Seperti yang aku taip pada blog sebelumnya... aku dah pun g tengok citer Hantu Kak Limah Balik Rumah... so far ok la... lawak memang la lawak.... kalau markah tu 9/10 la aku bagi... cerita dia memang best... kalau part seram tu comfirm aku tutup muka dengan tudung... Pada yg belum tengok tu...g la tengok... :) ok...sinopsis siket dari cerita ni...

''Hussin(awie) balik semula ke kg selepas hampir 3 tahun tinggal di Singapura. Nak dijadikan cerita...Hussin berjiran dengan Kak Limah (Delimawati) . Keadaan Kak Limah yg kusut masai, dengan rambut mengerbang... suka duduk sendirian menghairankan Hussin. Akhirnya mayat Kak Limah yang dah reput dijumpai di rumah beliau. ^_^ Namun apa yang menghairankan orang kampung, Hantu Kak Limah masih mengganggu walaupun jenazah Kak Limah telah selamat dikebumikan. (ha.....masa ni memang byk part lawak...) bermacam2x cara yg orang kampung gunakan untuk menghalau hantu Kak Limah...termasuk panggil bomoh siam tapi tidak berjaya...(moral of this part: kita ni terlalu percaya perkara2 bomoh2 ni yg sebenarnya kurafat) dan aku x boleh lupa satu part... bomoh dilempang oleh hantu Kak Limah.... kahkahkahkah

Apa sebenarnya yg menggangu ketenteraman orang kg pisang ni??? jeng3x... x syokla kalau aku duk tulis sampai habis kan...kesian pada orang yg belum sempat nk tonton lagi tu... kang dah tahu jalan cerita sampai habis x best pulak kan? kan? kan? ni ha pelakon2 yg menjayakan movie lawak ni....

Photobucket

Ulasan

  1. anntaj: ok la best... dah tgok ke? if x tgok try g tgok... sempat lagi tu... :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon