Catatan

Tunjukkan catatan dari April, 2013

Menu Norlim Kitchen

Imej
Hari ni rasa blur2 x tau apa yg nk type kt blog ni... hari ni hari ke 5 Norlim Kitchen beroperasi... Alhamdulillah memang agak payah memula.. sebab kami berdua '0' dlm bisnes restoran ni. Buat masa ni kami cuma ada seorang pembantu warga myanmar... nasibla cepat dpt pekerja... kalau tak memang berterabur semua benda... Ok nak share sikit apa yg ada dlm menu di Norlim Kitchen ni... ada...
~Nasi Lemak ayam rendang
~Assam Laksa
~Mee kari
~Western food (Spagheti..chicken grill..fish n chip n more...)
~Nasi goreng kampung..
dan mcm2 lagi...

sehari ke hari bertambah2 menu yg kami buat... meh la cuba makan di Norlim Kitchen... Restoran kami beroperasi dari 3 petang sampai ke 10mlm... setiap isnin hingga sabtu... Ahad cuti ye.. time dgn huby.. hak3... =) wat masa ni.. ni je kot yg sy dpt type... byk nk cerita sebenarnya.. tpi saya rasa malas.. hi3... coz waktu pun dah nk masuk pukul 2 pagi... jom sambung main candy crush! nite!

Norlim Kitchen

Imej
Alhamdulillah, saya memanjat kesyukuran... kurang dari 6 hari lagi Nolim Kitchen akan memulakan perniagaan restoran. Serius banyak halangan yang saya dan Shanice tempuh untuk memulakan perniagaan ini. Syukur sangat saya dipertemukan dan mempunyai sahabat sebaik Shanice. Tak kira apa pun cabaran dia masih disisi saya sama2 mengharungi. Pendek kata bila saya putus semangat, dia ada support dibelakang saya begitulah sebaliknya.

Ingat x entry saya sebelum ni, saya ingat nak letak nama Village station.. tapi last minute saya dan Shanice sepakat untuk memilih nama Norlim Kitchen... Ada apa dengan nama Norlim? Ianya adalah separuh dari nama kami berdua...

NOR RULHUDA & SHANICE LIM = NORLIM Buat masa ini, kebanyakan barang2 dah pun kami beli seperi gelas, pinggan dan mangkuk. InshaAllah lagi 2 hari kerusi dan meja makan akan sampai. Konsep kami pilih jenis yg murah2 je dan ala2 kampung gitu... mcm kedai2 makan yg lain jugak. Semuanya kami buat bersama... start dari cat kedai sampai la ke s…