Norlim Kitchen

Alhamdulillah, saya memanjat kesyukuran... kurang dari 6 hari lagi Nolim Kitchen akan memulakan perniagaan restoran. Serius banyak halangan yang saya dan Shanice tempuh untuk memulakan perniagaan ini. Syukur sangat saya dipertemukan dan mempunyai sahabat sebaik Shanice. Tak kira apa pun cabaran dia masih disisi saya sama2 mengharungi. Pendek kata bila saya putus semangat, dia ada support dibelakang saya begitulah sebaliknya.

Ingat x entry saya sebelum ni, saya ingat nak letak nama Village station.. tapi last minute saya dan Shanice sepakat untuk memilih nama Norlim Kitchen... Ada apa dengan nama Norlim? Ianya adalah separuh dari nama kami berdua...

NOR RULHUDA & SHANICE LIM = NORLIM
Shanice & Me
Buat masa ini, kebanyakan barang2 dah pun kami beli seperi gelas, pinggan dan mangkuk. InshaAllah lagi 2 hari kerusi dan meja makan akan sampai. Konsep kami pilih jenis yg murah2 je dan ala2 kampung gitu... mcm kedai2 makan yg lain jugak. Semuanya kami buat bersama... start dari cat kedai sampai la ke simen kedai.. berulang alik Shanice memandu Hilux suami dia utk kitorg ke kedai ke tempat hadrware sampaikan si owner hadrware tu pun naik pelik dgn kitaorang berdua..Maklumlah, memang kami berdua langsung xde experience. Jadi apa je yang kami berdua buat mesti ada yang tak kena. Cat x cukuplah.. simen x cukuplah.. berus cat lupa belilah... mcm2 hal...paling saya tak lupa masa kami pergi shoping barang2 kedai di nilai 3 minggu lepas. 3-4 jam ktaorang duk pilih2 barang smpai duduk2 atas lantai sebab saya dan Shanice mempunyai 1 perangai yg sama iaitu CEREWET! Bangla yg keje kat situ pun naik pening dgn kitaorang berdua... nak tau apa jadi lepas tu? Dah habis pilih2 semua sampai je kat kaunter Shanice wat muka kelam kabut dan say sory byk2 dgn saya.. saya pun jadi gabra tengok muka dia mcm tu..apa hal tu?

"Nurul sory, i tertinggal credit card n my atm  card kat huby i... "muka Shanice dah mcm orang nak nangis... hi3.. saya gelak jela...

"Its ok dear... " tu jela saya leh cakap. x kan saya nak marah Shanice... mungkin xde rezeki kami aritu utk shoping banyak. cuma yg dpt beli aritu cuma gelas2 dan pingan2 je la.. hi3... tu la kenangan lucu kami berdua...  tapi apa pun saya kagum dengan semangat Shanice. Yep! melihat semangat dia mcm tu secara tak langsung ia menyokong semangat saya juga. Ape pun doakan la nolim kitchen ni menjadi tempat pebret org makan2... hi3... =) okeyh... saya nak sambung wat banner & sticker utk nolim kitchen... dan korg leh la layan gambar yg x seberapa ni... kalau nk jenguk2 web Norlim pun boleh.. ni ha... NORLIM KITCHEN dan meh la ringan2kan jari jemari anda utk Like FACEBOOK Norlim Kitchen ye.. tapi semuanya masih lgi under progress...
Taraaaaaaaaa... ni lah logo kami berdua! cute x?

yang ni nk wish byk2 dgn en suami ajak yg tolong pasangkan atap2 rumbia ni... kami mmg fail kalau bab nih!

ni la habuan mase kat nilai 3 aritu.. nk beli byk duitnya tinggal dong! =)
Ni la pemandangan sipi2 Norlim Kitchen.... x leh nk show lagi.. sebab masih lgi berselerak... hi3.. x siap lagi nih... tunggu ye.. inshaAllah dlm entry akn dtg... =)

Ulasan

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon