Village Station Restaurant

Alhamdulillah, hari ni rasanya cukup seminggu saya dan kawan saya Shanice menguruskan rekabentuk kedai kami yang akan beroperasi lebih kurang 2 minggu lagi. InshaAllah mengikut perancangan begitulah. Dalam seminggu ni rasanya xde 1 hari pun yang kami stop buat kerja. Start dari pagi sampai ke petang. Balik rumah masing2 cam orang gila. Nasibla suami saya tak merungut. Balik je rumah, tengok kerja rumah dah settle. Thanks abang... Saya terlalu letih untuk minggu2 ni. Mana taknya, kedai yang kami sewa tu aduhai... xtau la nak cakap macam mana. Kalau ikutkan saya ala kadar cukup. Tapi Shanice x mahu, dia mahukan konsep untuk kedai kami nanti. Kitorang berdua pilih konsep ala2 kampung. Dari tadi asyik cakap kedai2... tentu nak tau kan kitorang bukak kedai apa? hu3... Kedai makan aje... Saya dan Shanice berkongsi perniagaan ni... Lokasi kami pilih adalah Serdang, kebetulan office suami Shanice tu area Serdang sana, tu yang kami pun memilih Serdang. Lagipun Shanice masih lagi kena tolong2 huby dia kat office. Serius semua kami buat sendiri, start cabut rumput, cat kedai dll. Tapi hari minggu suami masing2 ikut turun padang gak la. Thanks byk2 gak sekali lgi pd suami yg banyak handle renovate bahagian dapur. Sekarang dah 70% siap kedai kami. Mudah2an semuanya siap sebelum tarikh yang kami cadangkan nanti. Untuk nama, kami belum lagi memilih nama apa yg sesuai. Begitu juga menu... setakat cakap2 tu adalah.. tapi duduk berbincang tu belum sepenuhnya, sebab masing2 sibuk duk handle renovation kedai tu je buat masa ni.

Shanice- Ha2... muka tension cabut rumput depan restoran kami... ni hari 1st kami start gotong royong . ehem3.. gambar tuan punya blog xde ye.. coz serabai! :p

Actually tak ramai kawan2 yg tahu tentang project kami ni... usah kata kawan, mak sendiri pun x tahu lagi... =) sebenarnya kitorang nak diam2kan je dulu... tapi xpela.. setakat di blog x kisahkan utk bercerita. hi3... dan kebetulan hari ni saya dan Shanice stop keje sehari... mana taknya badan masing2 naik lebam dah. So hari ni cuti amik udara dan kutip balik tenaga2 dah hilang, inshaAllah esok kami berdua sambung semula...

Apapun korang, satu je kami mohon sangat2.. doakan kejayaan kami berdua nanti ye... Doa korang semua tak dapat kami balas.... Lepas ni kena tunggu restoran kami beroperasi baru saya update lagi ye!

Now, time utk tidur.... nak backup balik semua masa yg penat sebelum ni... =) tata...!

P/S : Kalau letak "Village Station Restaurant" sedap x? hu3....

Ulasan

  1. thniah my sis....im bappy for u... we wish u luck tau...

    (i & bam2..ops..lpe.. Qis skali..huhuhu)

    BalasPadam
  2. thanks Qila, bam2 dan Qis... doakan yg terbaik utk kami.... =)

    BalasPadam
  3. wahhh nak buka kedai makan sudah,apa2 pun ija doakan yg terbaik lh,nnti boleh letak koleksi makanan melayu + cina.nnti open ceremony jgn lupa jemput tau heheh

    BalasPadam
  4. TQ eija... ingat nak diam2 je dulu... masih lgi dlm proses.. sebab tu x berani nk bising2..lgipun kedai kecik2 je pun.. maktam dah x keje kan skrg ni... mencuba nasib dlm bidang ni pulak... :) InshaAllah ada nnti kami jemput ye.. :)

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon