Catatan

Tunjukkan catatan dari Ogos, 2010

Salam Aidlfitri

Imej
Salam Aidilfitri buat sahabat handal dan kepada pembaca blog ini... Semoga kalian semua berada di dalam keadaan sihat walafiat selalu dan berbahagia hendaknya. Di kesempatan ini penulis ingin memohon maaf sekiranya terdapat tulisan2 yg sebelum2 nya menyakitkan hati sesiapa yg membacanya... Blog ini sekadar tulisan dari hati penulis sendiri. Sekadar menjadikan blog ini sebagai diari hidup tatkala kesedihan dan kegembiraan melanda hati si penulis. Harapan penulis, dibulan yg penuh mulia ini... Sama2 lah kita memohon maaf antara satu sama lain...

Salam Aidilfitri dari penulis dan suami....
Nurul & Ajak :))

Sembonia from huby :)

Imej
Happy nyer today... :)) hu3x..... pagi2 huby ajak siap2...nk bawak aku berjalan kata dia.... aku ni pun pantang dengar nak keluar...laju je menyiap... Sampai je kt metro kajang...aloyaaaa sgt2 la jem.... cri agi parking kereta smpai 2 3 kali pusing....hadui...hari dah la semakin meninggi panasnya...akhirnya terjumpa parking but jauh sedikit... jauh gak la nk berjalan... no choice... terima ajela...bersyukur dpt gak parking time ni...maklumlah ari ni kan cuti umum.... tmbh2 org nk bershoping brg raya.... padatlah isi bandar kajang nih...
Lepas je parking...seperti biasa huby mesti pegang tangan aku berjalan2x... (ceeewaaahh..ha3x)
sedang menuju ke metro kajang, mata aku tertumpu pada kedai barangan kulit buatan Malaysia... RORINE.... he3x.. aku pun tarik cepat2 huby masuk dalam kedai tu... aku tunjuk kat huby satu beg tu.. harga dalm RM69.90... xla cakap aku nk...cuma bgtahu ianya cantik.... huby pun senyum je... tetiba dia cakap camni.. ''xmaulah RORINE.... abg nak belikan sayan…

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Imej
30 Ogos 2010

- Lebih kurang pukul 11 malam, aku dan suami bersiap menuju ke downtown Jln Reko, Bandar Baru Bangi. Tengok keadaan terlalu sesak. 5 -6 kali berpusing mencari parking... sesak betul malam tadi... Baru aku teringat, patutlah keadaan di downtown terlalu ramai, esok kan cuti.... cuti KEMERDEKAAN ke 53 MALAYSIA. :) tambahan pula dengan hari raya yg akan menjelang hanya seminggu lebih saja lagi. Downtown di situ panjang... bermacam2 yg ada dijual....Aku mengagagak lebih seribu manusia yang berada disitu ketika itu... jalan pun terhenti2...berselisih bahu....terlalu ramai... aku juga tak ketinggalan mencari tudung raya :D Thanks sayang huby coz belikan me tudung....

Tiba-tiba suasana dipersekitaran dikejutkan dengan bunyi DJ crew yang bertugas.... dengan bilangan....

10..9..8...7...6...5...4...3...2...1 MERDEKA!!!!!!

secara serentak semua yang ada disitu melaungkan MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Aku juga tidak ketinggalan. Dan kemudian Lagu Negara dinyanyikan. Tatkala inilah hatiku ters…

3 in 1.... (stress, ramadhan, Xixi) ^_^

oh tersangatlah bosan... sangat2 bosan... bersendirian... huby kerja... no choice melainkan memerap di bilik ni... rasanye semua kerja rumah dah buat semalam... persiapan nak raya... langsir sume dah cuci... tinggal nk pasang balik je.... habuk2 semua dah dilap... excited nak raya...hahahahaha

so hari ni.....sedang mencari kerja nak dibuat.... hurm... bestnya if dapat berbuka puasa dengan mak kat kg... xpe2 sabar ye.... menghitung hari nk bercuti ni... mom..i miss u so much!!!

Adoi...ape lagi nak dibebelkan hari ni... xde idea... OMG! stress sangat duduk dirumah... nak keluar???? no no no.... xde feel langsung keluar if huby tak ikut sekali.... hohohoho...(berkepit je la kan) ape2 pun aktiviti nk keluar mesti tunggu huby balik....aiseymen....

cuit sikit bulan Ramadhan.... Tahun ni Ramadhan rasa sekejap sangat... lip lap lip lap... tinggal seminggu lebih je lagi nk beraya... sedih juga nk meninggalkan bulan Ramadhan... Bulan Ramadhan la paling meriah bagi aku dan rasa2 buat semua yg berag…

Pengakuan seorang suami Mithali

Cerita yang ingin dikongsi bersama: **sumber dari satu blog lain :)

Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau menggilai seperti puntianak. Seburuk-buruk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan

Jika isteri saya tidak berada di rumah, rumah boleh jadi porak peranda. Memang betul, jika isteri ada dirumah kepala selalu pening dan berserabut apalagi jika time tu saya kebetulan bercuti. Kalaulah waktu itu, si dia tak ada kat rumah alangkah tenteramnya. Boleh buat apa yang saya suka. Boleh berlingkar depan tv tanpa sebarang gangguan mental dan fizikal. Pendek kata, bebaslah.

Tapi hairan, apabila isteri betul-betul tak kat rumah, saya pula terasa separuh mati. Sehari dua memang syok , tak dengar suara jeritan dari dapur minta tolong, tak ada orang nak kritik, semuanya berjalan dengan tenang.

Tapi masuk hari ketiga, saya terasa sesuatu yang hilang. Lebih-lebih lagi bila tuala dah berbau masam… tak tahu nak cari yang bersih,…

Penipu Email

Imej
Aduhai....pepagi cek email dapat email yg x sepatutnya.... ishhh semak btul mailbox aku... xpe2x...nk share sikit ngan korang.... ni adalah2 satu sumber penipuan yg wujud... ish2x... manusia di akhir zaman.... (untuk baca dengan lebih jelas...klik image ye...atau baca je kt bawah tu...dh siap saya copy paste.... :))
''Assalamualaikum
Saya adalah Nur Fatima Binti Abdullah, seorang rakyat Malaysia yang bekerja di HSBC Bank, Amerika. Saya adalah seorang Pengurus Besar di Bahagian Audit Dalaman.

Dengan rasa hormatnya, saya memohon kepada anda untuk menganggap segala isi kandung “mail” ini sebagai amat peribadi dan menghormati integritinya.

Atas siasatan terperinci yang hanya saya seorang saja individiu yang mengetahui latar belakang anda, saya dengan ini ingin memberi informasi yang saya tahu anda akan sangat berminat dan cenderung serta berupaya membantu.

Saya sedar anda pasti tertanya mengapa anda di pilih untuk segala ini. Oleh itu, saya mohon anda meneliti apa jua yang akan saya be…

Me & Lim

Imej
14 August 2010

9.00 pagi

Seawal pagi Lim call mengingatkan aku cepat bersiap... aku terkebil2 bangun terus capai tuala dan mandi... turun sahaja di perkarangan bawah apartment aku tgok Lim Tai Lin dan suaminya Hek kek keong sedang asyik melayan anaknya xixi main papan jongket di taman permainan. Pada mulanya aku agak berat hati untuk menerima ajakan Lim untuk ikut dia ke satu tempat. Tambah pula huby x ikut... aku ni jenis susah sikit nk keluarga kalau tanpa huby.... :) Tetapi sebab dah dipujuk banyak kali....akhirnya aku turut. Seperti biasa.... aku memang rapat dengan Lim... aku suka dia.... dia baik dengan semua orang... hampir semua org di office suka berkawan dengan Lim. but aku yg paling rapat... if aku sedih aku akan cari Lim... if Lim sedih pun dia akan cari aku.... Memang kami rapat...

10.00 pagi...

Sebelum tiba ke destinasi yg dituju (desa petaling) kami singgah dulu ke kilang kepunyaan husband Lim. Menunggu family Lim sekeluarga..mereka juga akan sama follow ke tempat dituju...…

Ahlan Ya Wasahlan Ya Ramadhan

Imej
Semoga Ramadhan kali ini dapat memberi ruang kepada aku dan umat islam yang lain bagi menambah amalan kebaikan..... Amin.... Selamat Datang Ramadhan... =)