Hantu Kapcai (Rempit sampai mati)

Hye, hari ni nk story sikit tentang movie Hantu Kapcai yang aku tonton dengan encik suami semalam. Kitaorang berdua pergi tonton di GSC, Alamanda je... situ je paling dekat rasa...dalam 10-15 minit drive dah sampai. Malas nak pergi jauh2, sebab kitorg pergi time lepas kerja kan....Lama dah rasanya x layan movie ni... semalam tiba2 rasa nk tengok,,,so try la tanya huby..dia say ok! aku pun ape lgi..terus book! hahaha... ok2... merapu2 dah ni...  berbalik pada movie Hantu Kapcai ni, sepanjang cerita aku rasa sangat2 terhibur. Serius, terbahak-bahak aku ketawa. Lagi2 part Fizz Fairuz terkejut... memang gamat la dalam pawagam tu dengan suasana penonton yg bertepuk dan bersorak... Sinopsis cerita dia lebih kurang begini...


''Ajib (Zizan Razak) ni suka sangat merempit, dan dia setuju nk racing dgn budak Tiger (Remy Ishak) but time tu dia merempit untuk dapatkan duit rm10k nak settle hutang ah long. Nak dijadikan cerita, Tiger and the geng la main kotor time racing motor tu yg mengakibatkan Ajib meninggal dunia. Masa org tengah bacakan yassin dan nk sembahyangkan mayat si Ajib ni, roh Ajib bangun dan tak ada siapa pun yang dengar dia menjerit2, kecuali Ibrahim (Fizz Fairuz) yg time tu tengah sembahyangkan mayat. Dan disebabkan hanya Ibrahim yang boleh nampak dan dengar arwah si Ajib ni, jadi arwah si Ajib ni minta pertolongan pada Ibrahim macam mana nak settlekan hutang-hutang Ah long dan si Tiger.''

Haaaaaaaaaaaa.... kat sini la part ygbest...comfirm korang akan tergelak2 bila tengok dan dengar dialog arwah Ajib dan Ibrahim... =) nak tahu lebih lanjut? korang pegilah tengok movie ni... serius, x menyesal punya... wakakaka... natara pelakon-pelakon yang ada dalam filem ni... Zizan Razak, Fizz Fairuz, Neelofa, Dian P.Ramlee, Remy Ishak dan ramai lagi....  Aku bagi 5 bintang untuk filem ni! ape lagi, jom reramai tengok! =)

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon