Herbalife Again!

2.1.2011
Semalam adalah hari pertama aku start balik gunakan set herbalife setelah hampir 2-3 bulan terhenti... Hari pertama tentunya menguji kesabaran... tpi alhamdulillah aku berjaya harunginya utk sehari... adoii hrp2 la bertahan begini untuk 3-4 bulan... jom aku cerita sikit!


tara... inilah setnya... herbalife kan dah berwajah baru
Shaker yg cute tu aku beli untuk suka2...ha3x xla...tu untuk bancuh shake dgn lebih sedap... supaya shake hancur dgn sepenuhnya... kalau diperhati betul2, dlm shaker tu ade mcm bebola spring... haaa... yg tu la buat shake hancur dan sebati...  harga shaker tu RM19...kebil2 gak mata nk beli shaker tu... kecik je tpi dekat rm20... tpi difikirkan sebab azam baru...xpela beli jela.. lagipun shaker yg lama entah mana aku campak pun x tau... hahaha... 

Orang selalu cakap... ''kau ni jual herbalife, tapi badan x mcm guna produk herbalife pun!'' 
Meh sini aku terangkan... hidup ni,  kite tau ke time bila kita senang...time bila kita susah? org tau ke time bila kita rasa perlukan duit yg teramat sgt? yup! aku tau herbalife memang mahal! sebab tu dalam tempoh 2-3 bulan yg sudah aku terenti teruskan herbalife... time tu perlukan duit dan ada yg lebih penting dari body ni ok... 

Lepas tu ada la mulut2 sumbang mambang yg cakap....
''Engkau stop herbalife terus badan ko naik kan?'' Aku senyum la dgn kelat masa org cakap macam tu...
Kawan.... tau kenapa badan aku naik balik lepas stop herbalife? bukan salah herbalife ye.... memang lepas stop sekejap aku ambil herbalife, aku memang makan x hingat dunia punya... sebab aku fikir time ni lah enjoy dulu makan puas2...dan fikir lepas ambil herbalife nnti baru aku gile2 turunkan balik... haha3x.. 
Mari ye togk aku listkan contoh sehari yg pernah aku makan... huhuhu...

Pagi: 2 bungkus nasi lemak
Tengahari : Nasi  + ayam goreng + sayur2...+ gulai lemak2...nasi penuh satu polistrin ok...
Petang: Char ke tiau... (bantaila ejaannye janji faham...hehe)
Malam: Nasi +  lauk2
Lagi best kadang2 tengah malam pun makan megi lagi...Tu x termasuk klau aku beli wafle selang sehari!

Lagi satu tambahan, dalam tempoh 2-3 bulan lepas hari2 adalah nasi lemak menu sarapan aku... manela badan x naik... dan bukan sebenarnya salah herbalife bila aku stop badan naik ok.... ni betul2 aku type seikhlas hati xde tipu2... xcaye? call my huby la...tanya sendirik... :) pernah aku sarapan 2bungkus nasi lemak, lepas tu lunch pun 2 bungkus nasi lemak ok... gila ke x gila tu... gila kan...hehe3x...

Sebab tu, bila dah terasa lapang sikit ni dan selari pula dgn Tahun baru 2012 ni... aku pun mahula mulakan herbalife semula...:) Kenapa mesti aku pilih herbalife semula?????????

1. Herbalife adalah satu2nya produk yg pernah turunkan berat aku sebanyak 15kg!
2. Dalam 2 minggu pertama aku gunakan herbalife dulu aku turun sehingga 6kg!
3. Period aku yg gelong kdg2 3 bulan sekali tu jadi normal elok je sebulan sekali naik bendera cuti... 
4. Masalah tidur berdengkur aku hilang dulu... tahu kan tidur berdengkur sgt bahaya... (ni memang sah kena tanya huby, sebab dia je yg dengar aku berdengkur ke tak.. haha3x)

Aku share lagi ni.... tahu x lepas aku berhenti sekejap herbalife 2-3 bulan yg lepas, period aku terhenti... tu yg doktor ckp aku pregnant tu... :( sedihnya bila teringat... lepas tu seminggu lepas aku dtg lagi period tpi keadaanya sikit2 mcm susah sgt nk turun... semalam sempena tahun baru aku start minum herbalife balik, teamix minum byk2... huhuhu... malam tadi dan hari ni lancar terus... paip betul2 clear... huhu3x... 

Kalau org syorkan produk lain pun, aku tetap pilih herbalife untuk turunkan berat badan... :) Sebelum ni aku pernah try buat satu2nya diet yg x perlu keluarkan duit utk produk... mesti pernah baca pasal diet atkins kan? korang rajin2la cari apa itu DIET ATKINS dalam google... memang turun juga time tu... lepas tu aku start pening2... silap2 haribulan kolestrol badan naik wooooo.  Bila dah pening lepas 2 minggu buat diet atkins tu, baru la aku gedik2 nak cari keburukannya di internet... pada yg nk cuba diet tu x salah... ada juga yg dpt kesan yg positif... tepuk dada tanyalah selera.... :) masing2 punya pilihan kan...

Ok, habis dah pot pet... nk share pulak tentang hari pertama semalam:

Pagi: Shakes (Formula 1 (2sudu) + Formula 3 (1sudu) + 250ml soya
Lunch: Nasi + AYam goreng Kari 
Petang: Bihun Sup
Malam : Shakes (Formula 1 (2sudu) + Formula 3 (1sudu) + 250ml soya + ice cube.
Teamix: Bancuh 1.5 sudu tea kecil + 2000ml air kosong dan minum bila2 masa

Alhamdulillah, berjaya! harap kuatkan semangatku untuk 3-4 bulan dan seterusnya.... :)

Ulasan

  1. salam,

    awak..saye nak la beli herbalife ni..tp tgh cari dealer..saye ade bace, kalo kite beli product ni ngn HL distributor die, dorg guide kite sekali kan? coach ade monitor weight sume tu..sebab dulu ade gak beli 1 set nk cube..tapi org tu tak guide pun..tau gune pun sebab saye google..ok jgk..2 minggu turun 5 kilo..tp lepas abis 1 set..dah tak sambung..ingt ni nak smbung balik..bape ek 1 set ni?

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon