Surat Cinta Lagi

Salam Isnin semua.... haaaa lame beno aku x update blog ni. busy sgt2... aku sesibuk kaun cina yang turu sekali meraikan CNY! yeah.... Gong xi Fa Cai for all my chinese friend.... :) Jgn lupe bagi me angpau ok! hehehehe ^_^


Ok... kalau dah lame x buka email tu...faham-fahamlah punyalah byk email...yg mengarut-ngarut lagilah byk... tapi kan dalam byk2 email tu... ada satu email tu yg buat aku geram. tiap kali delete sure ade lagi... pengirimnya x putus-putus duk hantar kat aku. Serius! semak ok! Aku rasa sure ramai lagi dpt email macam ni.... ha.... betul x ? janganla dipercaya perkara mengarut2 dan tidak masuk diakal ni. Jom bace sikit apa yg dikirim oleh beliau ini....


Salam,

Saya Azimah Binti Alias, saya bekerja sebagai Marketing Officer di sebuah syarikat pemprosesan batu mulia di UK.di sini Saya ingin memperkenalkan kepada encik peluang perniagaan yang besar kenuntungannya,saya memerlukan bantuan encik dan kerjasama encik untuk memajukan perniagaan ini.saya menghubungi encik kerana saya tidak ingin kehilangan rakan kongsi saya di dalam perniagaan ini.saya tahu bahawa saya dan encik akan mendapatkan feadah yang baik daripada perniagaan ini di masa akan datang. Sekarang saya hanya ingin encik menjadi pembekal (agent) kepada syarikat saya bekerja dan encik boleh mendapat keuntungan daripada peluang perniagaan ini. Syarikat saya memerlukan sebuah produk yang disebut (THULITE LIQUID). Para Thulite Liquid adalah cecair kimia saintifik bar substansi, sejenis pelincir, terutama digunakan di makmal untuk gemological
pemurnian merawat atau menerangkan, memasuki ke dalam berlian dan mengewap keluar kotoran di dalam berlian dan batu-batu berharga sepertinya.


Pembekal asal produk ini adalah di (Malaysia) sehingga lah pembekal produk langsung syarikat KAMI INI mengalami kemalangan di sini UK ,dia adalah pengurus pemasaran dan sejak dia kemalangan monopoli ini telah tergendala. Saya hanya ingin encik menjadi agen di antara penjual dan pembeli.
Ini adalah perniagaan besar untuk saya dan encik dan akan mendapat keuntungan besar.saya hanya memerlukan kerjasama untuk menjadikan perniagaan ini berjaya.Saya akan memberi anda maklumat lebih lanjut tentang hal ini jika anda bersedia untuk menjadi sebagai agen untuk membekalkan produk ke syarikat kami.


Pertama, saya akan perkenalkan anda pembekal (agent)kepada syarikat saya nanti. Mengikut peratusan, awalnya harga beli yang sebenarnya produk tersebut oleh syarikat per Carton adalah $4,200.00 USD, sedangkan di (Malaysia) harga jual tempatan adalah $2,100.00 USD dan syarikat saya memerlukan tidak kurang daripada 200 Cartons. Saya ingin encik menjadi agen link kami yang menghubungkan penjual tempatan di Malaysia secaralangsung kepada syarikat membeli maka margin keuntungan akan digunakan bersama berdua 50% untuk encik, sementara 50% kepada saya.sekiranya encik dapat membantu saya mengurus perniagaan jual beli produk ini saya amat berterimakasih.kemudian saya akan membincangkan pekara ini bersama pengurus syarikat saya. saya yakin dan percaya encik boleh menyediakan produk ini kepada syarikat. di sini juga saya memfailkan butiran dari segi harga dan cara bayaran maka kita boleh mengambil daripada permulaan perniagaan ini. encik saya mengharap agar encik dapat membalas email saya ini secepat mungkin, agar saya dapat mengemailkan number telephone penjual di malaysia gar encik dapat menghubungi penjual untuk bertanya sama ada penjual tersebut masih mempunyai stock untuk di bekalkan kepada encik.sebelum syarikat kami akan menghantar pengurus pembelian pergi ke Malaysia untuk membeli produk dari encik secara tunai. Terima kasih atas kerjasama encik,saya mengharap dan menunggu balasan email daripada encik.




Wassalam...

Azimah Binti Alias

END----

Ha.... korang tau x ape last2 aku reply kat dia? gini....

''Salam...saya berminat tetapi boleh x sertakan Nama sebetul anda, No. Kad Pengenalan anda untuk saya refer pada badan-badan yang berkaitan. Terima Kasih''

Hahahahahahahaha..... gedix sangat kan nak menipu... terus dia xde antar email macam tu dah kat aku.... kalau nama sebetulnya dengan no ic pun dorg x boleh bagi.... tu nampak sgt penipu di internet ni berleluasa.... fikir2kan... and jom sambung koroje..!
caw cin caw! adios!

Photobucket

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon