Pindah lagi...

Alhamdulillah... dah lama sangat cik nuroiii dan suami mencari rumah teres yg diatas tanah ni... akhirnya jumpa juga... Kalau tak ada aral melintang, hujung bulan 12 kami berpindah dari rumah flat yg ada sekarang. Bukannya apa, mungkin disebabkan flat membuatkan susah utk org tua dan keluarga datang...tambah2 rumah yg kami sewa sekarang kecil saja... Untuk rumah sewa baru nanti banyak yang nak kena repair... kena cat semula sebab keseluruhan rumah tu kelihatan agak lusuh.

Ni la rumah sekarang yg kami duduk... :)
Sangat-sangat excited bila dapat rumah teres ni... actually rumah teres tu before ni adik ipar aku dan kawan2 dia yg duduk...tapi disebabkan dah semakin ramai member2 dia yang keluar sebab ada yg kawen...jadi dorang dah x mampu nak bayar sewa rumah teres 2 tingkat tu... dan lepas bincang2...adik ipar aku setuju aku dan suami yg ambil alih rumah tu... buat sementara ni adik ipar aku akan tinggal dgn aku...

Semalam baru suruh orang hantar sofa oren+ putih yang baru aku beli ke rumah teres baru tu...ingatkan sebelum ni nak trade in je sofa yg lama, sebab rumah sekarang ni kan x muat...tapi bila dah dapat rumah teres tu terus x jadi trade in...sebab rumah teres tu besar sikit dan ada ruang utk buat 2 ruang tamu...
Jadi la kan... tempat kami berteduh sebelum dapat rumah sendiri... :)

Dah sepakat dengan huby, nak cat rumah tu dengan warna grey di keseluruhan disebelah dalam... untuk luar, nak cat warna kuning cair...malas nk byk2 colour...hihihi.. Untuk cat semua boleh claim balik dgn tuan rumah... InsyaAllah minggu depan nak pergi bersih2kan rumah tu dulu dan cuci2... next month kot baru nk cat... maklumlah kalau dah budak2 bujang yg duduk... macam2 ada... tayar... besi buruk...motor buruk... perabot yg tahap nk reput2... rumput lalang yg kat belakang umah tu pun nk kena tebas gak tu... aisey.... dah tu rumah pun jenis patern lama...xpela...slow2 kami buat nanti...asalkan leh claim dgn tuan umah sudah....hihihi
Rumah yg teres tu lebih kurang macam ni la... tapi ni bukan gambar sebenar... ni cilok kat tenet je...
tpi x jauh beza la dgn rumah teres yg nk pindah nnti tu... tpi yg teres kami tu lagi lusuh ok...  >_<

mudah2an... hujung bulan 12 nnti dah boleh pindah dah.... :) amin...

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Jumlah Kalori Dalam Makanan

Aku Bangga Menjadi Anak Malaysia

Langkawi Honeymoon