Bahan2 : 1-2 cm Lengkuas, 2@3 batangSerai, sehelai Daun kunyit, Cili padi, 1 biji kelapa diambil Santan, Serbuk kunyit, garam sdikit, 2 ulas Bawang kecil, 2 ulas Bawang putih,
Sotong@ayam@lala@udang (ikut mne korg nak)
Cara2:
1. bawang kecik/ bawang putih/cili/lengkuas(dalam 1 cm) di tumbuk @ dikisar halus
2. Panaskan kuali dengan sedikit minyak then tumiskan bahan2 yang ditumbuk @ dikisar tadi
3. Serai di titik dan dan daun kunyit dihiris dipotong dan masuk sekali dalam tumisan tadi.
4. Tunggu sehingga naik bau...jgn sampai hangit pulak
5. masukkan sotong @ayam@udang@lala dalam tumisan dan tambah secawan kecil air kosong. biar mendidih
6. Lastly masuk santan. tambah garam dan bahan perisa. jgn masak lame sgt kang santan pecah...x cantik dah...k..
7. Siap untuk dihidangkan...MAKAN..hu3x
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Perjalanan Yang Panjang
Rasanya baru semalam melangkah ke dunia pelajar setelah hampir 7 tahun meninggalkan zaman kolej tahun 2006 dulu. Di Politeknik banyak membe...
-
List ni aku jumpa dalam satu ruangan web....errrrr....ngerinyer bila tgok makanan yang selalu aku makan banyak kalori... haiiihh patut la ba...
-
30 Ogos 2010 - Lebih kurang pukul 11 malam, aku dan suami bersiap menuju ke downtown Jln Reko, Bandar Baru Bangi. Tengok keadaan terlalu ses...
-
Alhamdulillah.... Hari ini 23 June 2011 dengan dengan Rasminya 5 Atlet Malaysia bergelar DUTA HERBALIFE! cayalah! sangat2 bangga... ^_^ ...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan